Ελλάδα

Αλλάζει ο τρόπος που παίρνουν άδεια διαμονής οι μετανάστες στη χώρα μας

Κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «αδειοδότηση της διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπό όρους αυξημένης ασφάλειας».

Με το νομοσχέδιο, προβλέπεται η χορήγηση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου, καθορίζεται η διαδικασία έκδοσης των εν λόγω αδειών, προβλέπεται η δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών τρίτων χωρών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η συγκρότηση κινητών ομάδων λήψης βιομετρικών δεδομένων σε περίπτωση που ο πολίτης τρίτης χώρας αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας – και παραπέμπεται σε μελλοντική υπουργική απόφαση το ύψος του τέλους άδειας διαμονής.

Επίσης, επανακαθορίζεται ο τρόπος στελέχωσης των κατά τόπους Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και επανακαθορίζονται τα δικαιολογητικά που υποχρεούται να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος εργοδότης – μεταξύ άλλων και η υποχρέωση καταβολής 150 ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό