Ελλάδα

Αλλάζουν οι αντικειμενικές από 01/01/2016! Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Νέες αντικειμενικές τιμές θα ισχύσουν εκτός απροόπτου από την 1 Ιανουαρίου 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για να μελετήσει τις αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές, θα παραδώσει το πόρισμά της στις 22 Δεκεμβρίου (υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία παράδοσης ήταν τον Ιούνιο του 2015) ώστε να ισχύσουν από την 1 Ιανουαρίου αν τελικά προκριθεί αυτή η λύση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Η κατεύθυνση που έχει πάρει η επιτροπή είναι οι νέες αντικειμενικές να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις εμπορικές τιμές.
Η απόφαση της καθιέρωσης των νέων αντικειμενικών θα έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αυξηθούν οι τιμές σε αρκετές υποβαθμισμένες περιοχές και να μειωθούν στις ακριβές γιατί πριν από την κρίση η μεγάλη ζήτηση είχε εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές και η καταβαράθρωση που ακολούθησε στην περίοδο της κρίσης τις έστειλε στα …τάρταρα.

Οσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ του 2015 ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αφού σύμφωνα με το νόμο υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ισχύουν στην αρχή του χρόνου. Όμως, θα υπάρξουν προβλήματα με τους άλλους 20 φόρους, όπως για παράδειγμα τις μεταβιβάσεις, τις γονικές παροχές, τις αμοιβές των συμβολαιογράφων.

Γι΄ αυτή την περίπτωση η επικρατέστερη λύση που μελετάται στο υπουργείο Οικονομικών είναι να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις και αν προκύπτει πρόσθετος φόρος να πληρωθεί, αν η φορολογική επιβάρυνση είναι μικρότερη να συμψηφιστεί με μελλοντικούς φόρους του φορολογούμενου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο