Ελλάδα

Αμετανόητοι οι εκπρόσωποι των κρητικών ενώσεων για τις απειλητικές επιστολές στους βουλευτές! “Εσχάτη προδοσία η παράδοση του ονόματος Μακεδονία”

- Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, αποκάλυψε πως παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο, με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων - Τι λέει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών στο νομό Ηρακλείου, Κική Αλεξάκη - Ο εκπρόσωπος του κινήματος στο νομό Χανίων, Παντελής Καπαρουδάκης, αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή ψηφίσει σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία"

Αμετακίνητοι ως προς την προειδοποίηση που απευθύνουν προς τους βουλευτές, οι οποίοι θα ψηφίσουν μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, δηλώνουν στο Newsit.gr οι εκπρόσωποι από ενώσεις της Κρήτης, μια ημέρα μετά τις καταγγελίες του Νίκου Βούτση για τις απειλές από παμμακεδονικές ενώσεις για όσους πουν “ΝΑΙ” σε όνομα με τον όρο “Μακεδονία”.
Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην ολομέλεια, αποκάλυψε πως παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο, με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων.

Δεν είναι ακραίο

Όπως λένε στο Newsit.gr εκπρόσωποι κρητικών συλλόγων, οι οποίοι συνυπογράφουν το επίμαχο κείμενο, η συγκεκριμένη θέση δεν είναι ακραία και επιμένουν ότι κάποια στιγμή οι βουλευτές που ασκούν προδοτικές πολιτικές πρέπει να τιμωρηθούν.
Νομίζω ότι δεν είναι σε σωστή βάση το θέμα. Έχουμε πλέον συνηθίσει στην ιδέα να ξεπουλάμε ονόματα, να ξεπουλάμε την πατρίδα μας και κάπου αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Εάν τέθηκε στη βάση ότι είναι ακραία η δήλωση, ακραίο θεωρώ το αντίθετο, ότι ξεπουλάται η πατρίδα μας και δεν αντιδρούμε. Ότι το αποδεχόμαστε είναι ακόμη πιο ακραίο“, τονίζει στο Newsit.gr η κα Κική Αλεξάκη, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών στο νομό Ηρακλείου. Και επισημαίνει πως κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει βαριά τιμωρία για όσους διαπράττουν το έγκλημα της έσχατης προδοσίας εναντίον της πατρίδας, είτε στα εθνικά θέματα η μέσω των οικονομικών πολιτικών.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών στους βουλευτές, ο κ. Παντελής Καπαρουδάκης, εκπρόσωπος του κινήματος στο νομό Χανίων, ξεκαθαρίζει ότι το κείμενο δεν έχει απειλητική χροιά για όποιον βουλευτή πράξει το αυτονόητο χρέος του απέναντι στο λαό και την πατρίδα. “Εφόσον κάποιος βουλευτής συνεργήσει στο εθνικό έγκλημα της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και που αυτό είναι έσχατη, εθνική προδοσία, τον κηρύττουμε εχθρό του λαού με ο, τι αυτό συνεπάγεται”, δηλώνει στο Newsit.gr ο κ. Καπαρουδάκης, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή ψηφίσει σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε συναγερμό η χώρα για την «ακραία βροχόπτωση» που φέρνει η κακοκαιρία «Erminio» - Πού και πότε θα «χτυπήσει» και οι προβλέψεις για την Αττική
Την Τετάρτη το μεσημέρι θα έχουμε δύο βαρομετρικά χαμηλά που θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την κατάσταση - «Η αυριανή μέρα είναι η πιο δύσκολη»
Κακοκαιρία
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές 15 με 17 και τοπικά στα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή
Μετά από εντολή του εισαγγελέα προστασίας ζώων, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην απομάκρυνση των ζώων από τον 16ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2
Αμπελόκηποι: Δεκάδες κοτόπουλα, πτηνά και κατσίκες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα έπειτα από καταγγελία για παράνομη εκτροφή