Ελλάδα

Αναδρομικά – Ειδικά μισθολόγια: Χαράτσι στα ποσά – Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν

Μετά τις κρατήσεις (ασφαλιστικές – υγεία) και τον φόρο 20% μπαίνει και χαράτσι στα αναδρομικά. Τα ποσά που παίρνουν όσοι υπάγονται στα Ειδικά Μισθολόγια θα ξαναφορολογηθούν. Δείτε ποιοι, γιατί και πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουν.

Μπορεί η κυβέρνηση, για να χαϊδέψει αυτιά, να μίλησε για μικρή φορολόγηση στα αναδρομικά που παίρνουν όσοι υπάγονται στα Ειδικά Μισθολόγια του Δημοσίου, ωστόσο φαίνεται ότι μετά τις κρατήσεις που έγιναν για ασφάλιση και υγεία και μετά το 20% της αυτοτελούς φορολόγησης, θα έρθει και το γνωστό χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης.

Τα ποσά που θα δουν οι δικαιούχοι αναδρομικών στους λογαριασμούς τους θα εμφανιστεί, όταν έρθει η ώρα της επόμενης φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018, στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1.
Το ποσό αυτό θεωρείται ως αυτοτελώς φορολογηθέν, ωστόσο δεν απαλλάσσεται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Κάπως έτσι όσοι λάβουν τα αναδρομικά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν ειδική εισφορά με συνταλεστές από 2,2% ως και 10% ανάλογα με το εισόδημά τους, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Η εισφορά αλληλεγγύης ανάλογα με το εισόδημα

Εισόδημα Συντελεστής υπολογισμού Εισφορά
12.000 0% 0
20.000 2,2% 176
30.000 5% 676
40.000 6,5% 1.326
65.000 7,5% 3.201
220.000 9% 17.151
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν 2 αρχαιοκάπηλοι που άνοιξαν τούνελ βάθους 12 μέτρων στη Φωκίδα – Έψαχναν αρχαία νομίσματα
Το τούνελ των 12 μέτρων είχε φώτα, ρεύμα, εξαερισμό, καθώς και ανελκυστήρα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα διερευνάται το εάν τελικά βρέθηκε κάτι
Το τούνελ 12 μέτρων στη Φωκίδα
«Έστειλα το επίμαχο βίντεο AI με τον 11χρονο στον ξάδερφό του επειδή μου φάνηκε λάθος» λέει ο 13χρονος που κατηγορείται
Η οικογένεια του 11χρονου ζήτησε τη δίωξη του 13χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - «Δεν είχα κανέναν λόγο να δημιουργήσω τέτοιο περιεχόμενο, δεν είχα κανένα σχετικό υλικό στην κατοχή μου» υποστηρίζει ο ανήλικος
Παιδί
2
Η καταγγελία του Γιώργου Μαζωνάκη για εισβολείς σπίτι του - «Ο φόβος μου μεγιστοποιείται επειδή έχω σκληρή δικαστική αντιδικία με την οικογένειά μου»
Όπως προκύπτει, φέρεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην τοποθέτηση κοριού το 2023 και τις ύποπτες κινήσεις που περιέγραψε ο τραγουδιστής στον κήπο του σπιτιού του, δυο χρόνια μετά
Ο Γιώργος Μαζωνάκης