Ελλάδα

Αναδρομικά – συντάξεις: Ποσά από 660 έως και 27.000 ευρώ!

Αναδρομικά από 660 έως 7.000 ευρώ διεκδικούν από τη μια χιλιάδες συνταξιούχοι για το δεκάμηνο ανάμεσα στην απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016. Η περίοδος αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εκείνη που μπορεί να «δώσει» στους συνταξιούχους το δικαίωμα να διεκδικήσουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, αν τα αναδρομικά αυτά «απλωθούν» έως και τον Δεκέμβριο του 2018 δηλαδή για συνολικό διάστημα 42 μηνών, τότε οι διεκδικήσεις φτάνουν και τις 27.000 ευρώ για συνταξιούχους με μια κύρια και μια επικουρική σύνταξη.

Οι διεκδικήσεις αυτές μπορεί ανά περίπτωση να ξεπεράσουν και αυτό το ποσό αν ο συνταξιούχος παίρνει περισσότερες από δυο συντάξεις, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ, μηχανικοί του Δημοσίου και άλλοι…

Τα ελάχιστα ποσά προκύπτουν για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχασαν μόνο τα δώρα που ήταν 660 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί σε Πρωτοδικεία και Εφετεία, ενοποιούν τον χρόνο πριν και μετά το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 αφού μέχρι την πρεμιέρα του επανυπολογισμού τον Ιανουάριο του 2019 οι συνταγματικές μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 του 2012 συνέχισαν να επιβάλλονται στις συντάξεις.

Οι δυο ταχύτητες

Σε δυο ταχύτητες κινούνται οι διεκδικήσεις.

  1. Συνταξιούχοι με εισόδημα από κύριες, επικουρικές και μερίσματα κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά. έχασαν τελείως τα δώρα τα οποία είχαν κοπεί ναπό το 2010 και μέτρησαν απώλειες στην επικουρική.
  2. Συνταξιούχοι με εισόδημα από κύριες, επικουρικές και μερίσματα πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά. Έχασαν τελείως τα δώρα, μέτρησαν απώλειες 5%-20% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής είχαν επιπλέον μειώσεις στην επικουρική αλλά και ψαλίδι 12% ειδικά για όσους λάμβαναν μηνιαία σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι