Ελλάδα

Ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Ιδιαίτερα επιτυχημένη διαγράφεται η πορεία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Ειδικότερα, το 2016, η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων προς ανακύκλωση σημείωσε αύξηση 10%, φτάνοντας τους 52.800 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπερκαλύπτοντας τον εθνικό στόχο. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε περισσότερες από 12.500.000 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα θετικά αυτά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχόμενη διεύρυνση του δικτύου συλλογής της εταιρείας. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευών έχουν τοποθετηθεί δωρεάν από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ σε καταστήματα λιανικής, δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς και σήμερα ξεπερνούν τους 13.000, πανελλαδικά. Σε αυτούς ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να ανακυκλώσει εύκολα τις παλιές συσκευές του. Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των επαγγελματικών μηχανημάτων που παραδίδονται στην Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ από τις επιχειρήσεις.

Βάσει στοιχείων της «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», τα ποσοστά ανάκτησης αξιοποιήσιμων υλικών από τις ηλεκτρικές συσκευές είναι, από το 2005 μέχρι και σήμερα, σταθερά υψηλότερα από τους στόχους που τίθενται από την ευρωπαϊκή οδηγία. Στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90% και είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Η «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» είναι εγκεκριμένος φορέας για τη λειτουργία Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Είναι ιδιωτική εταιρεία µη επιδίωξης κερδών, έχει χαρακτήρα οργανωτικό και ελεγκτικό και λειτουργεί στο πλαίσιο των οδηγιών της Κοινότητας, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο ελληνικό Δίκαιο. Με την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» έχουν συμβληθεί, μέχρι σήμερα, πάνω από 2.000 επιχειρήσεις. Με τη συμμετοχή τους στην «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», οι επιχειρήσεις αυτές εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των ΑΗΗΕ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο – Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά
Ο σμήναρχος μάλιστα, φέρεται να είπε στις αρχές ότι πήγαινε μεταμφιεσμένος στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει αναλήψεις χρημάτων, τα οποία του έστελνε ο Κινέζος πράκτορας
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Ο κατάσκοπος σμήναρχος ισχυρίζεται πως διέρρεε πληροφορίες σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές – Η κινεζική τακτική του reverse engineering
Η έρευνα δεν περιορίζεται στη χρονική περίοδο όπου ο Σμήναρχος υπηρετούσε ως Διοικητής στη Μονάδα Επικοινωνιών στο Καβούρι, αλλά επεκτείνεται και στην θητεία του ως Τμηματάρχης σε επιτελική θέση
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία 8