Ελλάδα

Ανάβυσσος: Συνελήφθη Ουκρανός που υπεξαίρεσε ένα εκατομμύριο ευρώ από αμυντικές δαπάνες της χώρας του

Ουκρανός, στέλεχος και μέτοχος εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, που προμήθευε με αμυντικά υλικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, συνελήφθη στην Ανάβυσσο, από κλιμάκιο του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 58χρονος Ουκρανός, άρπαξε 1.123.000 ευρώ από τις προκαταβολές της ουκρανικής κυβέρνησης για την αγορά αμυντικών συστημάτων στον ουκρανικό στρατό και ήρθε στην Ελλάδα. Φτάνοντας, νοίκιασε μία υπερπολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο, η οποία μάλιστα ήταν ένα πραγματικό φρούριο. Προκειμένου να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα, την θωράκισε με περιμετρικές κάμερες, συστήματα συναγερμού υψηλής περιφράξης, με ειδικά συρματοπλέγματα που έφεραν αιχμηρές λόγχες, τα οποία φυσικά καθιστούσαν ανέφικτη την οπτική επαφή εντός του χώρου της κατοικίας.

Για τις μετακινήσεις και τις εξόδους του στα χλιδάτα στέκια της παραλιακής, ο Ουκρανός «μακρυχέρης» χρησιμοποιούσε ένα θηριώδες τζιπ που έφερε πινακίδες ξένων κρατών. Σήμερα (13.11.2023) το μεσημέρι, ο Ουκρανός εντοπίστηκε στην λεωφόρο Αναβύσσου μέσα στο πολυτελές όχημα, την ώρα που έβαζε καύσιμα σε βενζινάδικο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν ενώ ο ίδιος, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη προέβαλε αντίσταση, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεγλιστρήσει από τα νύχια των διωκτών του.

Ο 58χρόνος θα οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης στη χώρα του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού για τον Οκτώβριο του 2026 - «Τα ισόβια τα πήρα εγώ», λέει η μητέρα του
Οι δικηγόροι 4 κατηγορούμενων επικαλέστηκαν κωλύματα - «Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι τιμητές των δολοφόνων του Άλκη», δήλωσε ο πατέρας του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πριν ξεκινήσει η δίκη
Ο Αριστείδης Καμπανός με την Μελίνα Καμπανού έξω από το Εφετείο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
15
Θεσσαλονίκη: 55χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα γιατί τον ενοχλούσαν ανήλικοι – Στο νοσοκομείο 15χρονος με τραύματα από σκάγια
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 55χρονος ενοχλήθηκε από μια παρέα ανηλίκων που βρισκόντουσαν σε γήπεδο κοντά στο σπίτι του - «Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα», λέει κάτοικος της περιοχής
Το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
25