Ελλάδα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον Σχιστό – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Αντιμέτωποι με αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σχιστό από τις 2 το μεσημέρι βρίσκονται οι πυροσβέστες μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν σπίτια. 

Επί τόπου βρίσκονται 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ δύο ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος και έχει σημάνει συναγερμός για να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις, αν κριθεί αναγκαίο. Τα δύο ελικόπτερα έκαναν αρχικά εναέρια επιτήρηση και τώρα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σχιστό.

Οι περισσότεροι πυροσβέστες εξ αυτών ήταν ήδη από χθες (28.6.2022) στο σημείο της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.  

Το σημείο όπου υπάρχει η αναζωπύρωση δεν μπορούν να το προσεγγίσουν με οχήματα γι’ αυτό είναι αναγκαίοι οι πυροσβέστες να «περπατήσουν την πυρκαγιά».  

fotia sxisto

Οι άνεμοι είναι ασθενείς 2 μποφόρ γεγονός που βοηθάει στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σχιστό, ενώ οι αρχές έχουν προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Nεαρός σκαρφάλωσε στο πίσω μέρος Τραμ: Bίντεο ντοκουμέντο – «Εκμεταλλεύονται ότι δεν φαίνονται από τις κάμερες»
Η συνήθεια των νεαρών να καβαλούν το πίσω μέρος του Τραμ για να φτάσουν στον προορισμό τους φαίνεται πως έχει μετατραπεί σε μάστιγα - Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Τραμ 1
Πεζοδρομήθηκε η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη – Κάτοικοι κατέκλυσαν την παραλία απολαμβάνοντας τη βόλτα τους
Η πεζοδρόμηση της πιο φωτογραφημένης λεωφόρου της Θεσσαλονίκης έγινε πιλοτικά με τους κατοίκους να μην χάνουν την ευκαιρία να την περπατήσουν με την άνεσή τους
Λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη
«Οι πεζοί διασχίζουν το φαράγγι της Νέδας με δική τους ευθύνη» λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων ορεινής Μεσσηνίας για την τραγωδία με το 4χρονο
«Ας ευχηθούμε μήπως τώρα κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και κάνουν κάτι. Πρέπει να μπουν προστατευτικά στο σημείο»
Φαράγγι της Νέδας 1
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη και την Τετάρτη στα δρομολόγια των τρένων στην Αλεξανδρούπολη
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα, Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο και Ορμένιο - Αλεξανδρούπολη
Τρένο