Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανήσυχοι γονείς, αγχωμένοι έφηβοι και η ανάγκη σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού!

Ανήσυχοι γονείς, αγχωμένοι έφηβοι και η ανάγκη σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού!

Το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών είναι κάτι που απασχολεί όλους τους γονείς. Από τα πρώτα σχολικά χρόνια, κάθε γονιός αγωνιά να προσφέρει στα παιδιά του όσα εφόδια μπορεί, ωστόσο η ανησυχία εντείνεται στην εφηβεία και κορυφώνεται στην τελευταία τάξη του λυκείου, όταν τα παιδιά καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Με το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία,  να μην καθησυχάζει πλήρως τις ανησυχίες γονιών και μαθητών, πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται σε επαγγελματίες.

Πράγματι, οι εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού, στελεχωμένες με ειδικούς συμβούλους, είναι σε θέση να κατευθύνουν αποτελεσματικά τους εφήβους στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να κατανοήσουν τι τους ταιριάζει, αλλά και να ξεδιαλύνουν στο μυαλό τους πώς το επάγγελμα που ονειρεύονται «μεταφράζεται» σε συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος και πώς εντάσσεται αργότερα στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, οι εν λόγω ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν τους υποψήφιους φοιτητές να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους, διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί περίπλοκη, εάν δεν γνωρίζει κανείς σε βάθος τις κατευθύνσεις σπουδών και τα τμήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Για να μπορέσουν να κατευθύνουν τους εφήβους να καταλήξουν σε μια συνειδητή επιλογή σπουδών και εντέλει καριέρας, οι ειδικοί σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού έχουν διάφορες μεθόδους, όπως τις προσωπικές συνεντεύξεις, διάφορα ψυχομετρικά τεστ που διερευνούν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, καθώς και συμβουλευτική που θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν τη σωστή απόφαση εν μέσω μιας ιδιαίτερα στρεσογόνας περιόδου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Alpha Bank, φροντίζοντας πάντα να βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της και της οικογένειάς τους σε κάθε στάδιο της ζωής τους, σχεδίασε μια ιδιαίτερη δράση, προχωρώντας σε αποκλειστική συνεργασία με τις εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού Orientum, Employ Edu και LABORA, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις σε οδηγούς σπουδών και προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής για εφήβους 16-18 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες της τράπεζας που είναι κάτοχοι καταθετικού λογαριασμού Alpha Bank με συνδικαιούχο ανήλικο ηλικίας 16-18 ετών, μπορούν να επωφεληθούν έκπτωσης 50% στους Οδηγούς Σπουδών, καθώς και έκπτωσης 20% στα προγράμματα Ατομικής Συμβουλευτικής. Επιπλέον, σε συνεργασία με εκπαιδευτική ψυχολόγο, οι Πελάτες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα όπως τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος και σπουδών, η αποφυγή λαθών από βιαστικές αποφάσεις και η συναισθηματική ωρίμανση και αυτονόμηση του εφήβου.

Για κάθε ανήλικο συνδικαιούχο οι γονείς θα λάβουν μέσω email έναν μοναδικό εκπτωτικό κωδικό, τον οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν απευθείας σε μία ή περισσότερες από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Για να ενημερωθούν για τη νέα δράση της Alpha Bank, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Επαγγελματικός Προσανατολισμός για εφήβους | ALPHA BANK.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις