Ελλάδα

Αντίδραση ΠΓΔΜ στις δηλώσεις Κοτζιά! Ανακοινώσεις για τις διαπραγματεύσεις

«Η κοινή γνώμη της χώρας είναι πλήρως ενημερωμένη, η λύση (για το θέμα του ονόματος) είναι εφικτή και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

«Στη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, αποδεσμεύτηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν σε αξιοπρεπή λύση των ανοιχτών θεμάτων της Ελλάδας και της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” ως δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών. Για την καλή βούληση που εκδηλώνουν οι δύο πλευρές, η κοινή γνώμη ενημερώθηκε πλήρως.

Η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης είναι εφικτή και γι’ αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία. Χρειάζεται καλή βούληση και συμβιβασμός από τις δύο πλευρές για να επιτευχθεί λύση, η οποία θα σέβεται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών των δύο χωρών. Για κάθε επόμενο σημαντικό βήμα προόδου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εκ νέου πλήρως» προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Έμμεση απάντηση στον Κοτζιά

Παρά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε τι αποσκοπεί αυτή, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για αντίδραση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σε όσα ανέφερε χθες (05.02.2018) σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς μεταξύ άλλων, ζήτησε από την ηγεσία της ΠΓΔΜ να δηλώσει ποιος θα είναι ο προσδιορισμός στη σύνθετη ονομασία και να προετοιμάσει την κοινή γνώμη γι’αυτό (δείτε περισσότερα εδώ)

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ για απόκρυψη της συμφωνίας με τον Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στην ίδια συνέντευξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για «πλήρη σιωπή» και για απόκρυψη των όσων συμφώνησε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

«Τι συμφώνησε ο Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιμένουν να μην υπερβαίνεται το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας; Τι κρύβεται από τη “μακεδονική” κοινή γνώμη;

Στη χώρα κυριαρχεί πλήρης σιωπή γι’ αυτές τις ερωτήσεις που τίθενται ολοένα και πιο ηχηρά. Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις και καθημερινά γίνεται προσπάθεια για αντιπερισπασμό με διάφορα θέματα» τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο bodybuilder και Tiktoker που διακινούσε αναβολικά στην Θεσσαλονίκη
Ο 35χρονος bodybuilder φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα σκευάσματα δεν τα πήραν αθλητές, ενώ σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής είπε ότι έκανε νόμιμο εμπόριο με τα προβλεπόμενα παραστατικά
Ο γνωστός bodybuilder και TikToker που συνελήφθη για αναβολικά στη Θεσσαλονίκη
Καρδίτσα: «Τα πολλαπλά χτυπήματα δείχνουν μανία, δεν πρόκειται για απλή οικονομική διαφορά» λέει ο δικηγόρος του τραγουδιστή Γιώργου Τσιτόγλου για τη δολοφονία του
«Δεν πειθόμεθα στο αφήγημα ότι πρόκειται περί μιας απλής οικονομικής διαφοράς μιλάμε για πολλαπλά χτυπήματα που ενέχουν μανία, πάθος...
Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στην Καρδίτσα 9
Καρυστιανού για δίκη των Τεμπών: «Ήμασταν 700 άτομα σε μια αίθουσα σαν τα ποντίκια»
Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης έστρεψε τα βέλη της και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι φέρει ευθύνη για την επιλογή και τη διαμόρφωση του χώρου
Μαρία Καρυστιανού
20