Ελλάδα

Αντικειμενικές αξίες: Μειώσεις έως και 20% – Τι θα συμβεί στις πιο “λαϊκές” περιοχές

Σχεδόν έτοιμες είναι οι αντικειμενικές αξίες στο υπουργείο Οικονομικών και από την Παρασκευή έως το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν.

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών πως μπορεί να υπάρξουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές φαίνεται πως δεν ευσταθούν, καθώς η κυβέρνηση για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους δεν θέλει να επιβαρύνει τις κοινωνικές ομάδες σε αυτές τις περιοχές που ήδη δοκιμάζονται από την κρίση.

Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται τελικά να δούμε αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές, όπως η Νίκαια, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Μενίδι και άλλες.

Γενικά, οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες αναμένεται να κυμανθούν από 5% έως 20% σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πάντως, κάποιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα υπάρξουν σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Οι αλλαγές πάντως στις αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές σε πάνω από 20 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα.

Ο ΕΝΦΙΑ για το 2016 αναμένεται να αλλάξει ριζικά και θα προσαρμοστεί στις εμπορικές αξίες των ακινήτων, ενώ με εντολή του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να πέσει το βάρος σε εκείνους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και όχι για παράδειγμα σε όποιους έχουν μία κύρια κατοικία και ένα εξοχικό σπίτι στο χωριό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τον Μάιο η δίκη των 38 φοιτητών που συνελήφθησαν στο ΑΠΘ - Μερικοί αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα
Υπήρξε κώλυμα λόγω του συνηγόρου υπεράσπισης - Το χρονικό των συλλήψεων και η απόφαση για την απαγόρευση συγκεντρώσεων μετά τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Φεβρουαρίου
Πάνω από 40 προσαγωγές σε νέα επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ
Καταιγίδες, ισχυρές βροχές και χαλάζι σε 7 περιοχές μέχρι το Σάββατο - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
Άνεμοι έως 8 μποφόρ θα πνέουν έως το βράδυ της Παρασκευής - Δυτική και ανατολική Στερεά, Πελοπόννησος, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βορείου ανατολικού Αιγαίου αλλά και Δωδεκάνησα, στο επίκεντρο των φαινομένων
Βροχή