Ελλάδα

Αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Αλφειό και Αχελώο

Αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Αλφειό της Ηλείας και Αχελώο της Αιτωλοακαρνανίας, δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για την προστασία των παρόχθιων περιοχών, αλλά και του οικοσυστήματος.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση δημοπράτησης και τον τρόπο ανάθεσης της μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού. Τα έργα θα ξεκινήσουν από χιλιομετρική θέση 10+564 και θα επεκταθούν έως τη γέφυρα «Άσπρα Σπίτια». Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας.
 
Σκοπός της μελέτης είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων, η εξασφάλιση επαρκούς διατομής και η οριοθέτηση του Αλφειού, μέχρι τα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Βασικός στόχος είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και οικισμών, των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, καθώς και η προστασία του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε συνέχεια της ήδη εγκεκριμένης μελέτης και της εργολαβίας που εκτελείται, για την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων από το φράγμα Φλόκα μέχρι τη χιλιομετρική θέση 10+564, ώστε να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση και ο σχεδιασμός των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων από το φράγμα Φλόκα μέχρι τα όρια των νομών Ηλείας-Αρκαδίας.
 
Όσον αφορά στον Αχελώο, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών, σε μήκος 32 χιλιομέτρων. Δηλαδή, από τέλος διώρυγας φυγής του υδροηλεκτρικού σταθμού Στράτου έως τη γέφυρα Μάστρου – Κατοχής.

Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων της Περιφέρειας. Εκτός από την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και των οικισμών, η μελέτη θα προβλέπει και την ενίσχυση των υπαρχόντων αναχωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Ακτίου-Αμβρακίας

Τρεις με χειροπέδες για παράνομη αμμοληψία στον Αχελώο

Το ΣτΕ “πάγωσε” και πάλι την εκτροπή του Αχελώου ποταμού

Τρίκαλα: Θρίλερ με Γερμανούς στα ορμητικά νερά του Αχελώου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μενδώνη: Η κυβέρνηση έχει στρατηγική εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται ομόψυχα και μεθοδικά για αυτό το θέμα. Θεωρούμε ότι ο στόχος μας έχει έρθει τώρα πιο κοντά, παρά ποτέ, μέσα στην 50ετία»
Γλυπτά του Παρθενώνα