Ελλάδα

Απαλλάχτηκε για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου από την κακουργηματική κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, η ποινική περιπέτεια του οποίου προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.

Οι δικαστές παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την παραπομπή σε δίκη έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης που τον έφερε ενώπιον τους.

Προηγήθηκε η έκδοση δυο, ακόμαμ απαλλακτικών βουλευμάτων και δυο αναιρέσεων από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείματος του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Για την υπόθεση υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον. Πριν την έκδοση του τρίτου απαλλακτικού βουλεύματος,την περασμένη Άνοιξη το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, έκανε δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου, την οποία άσκησε η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τη δολοφονία του 37χρονου στο Περιστέρι - «Ήταν η κακιά στιγμή»
Στην απολογία του, ενώπιον του ανακριτη, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διαφωνήσει με το θύμα δύο μέρες πριν και πως εκείνο το βράδυ είχε πάει να τον βρει για να λύσουν τη διαφορά
Η στιγμή που φτάνει το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος και ξεκινάει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
Πάνω από 140 δικογραφίες για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους μέσα σε 3 μήνες – «Έχει ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «μόνο τον τελευταίο χρόνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής έχουν νοσηλευτεί 35 παιδιά. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ξεπερνούν τα 1.000»
Αλκοόλ
Επιστρέφει με αεροδιακομιδή στη Βρετανία το κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα πισίνας στη Ρόδο
Το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα στο νερό για 10 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, γεγονός που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες και είναι κρίσιμη η κατάστασή του
Πισίνα
Σε εξέλιξη οι απολογίες των 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης
Οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία