Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Απεργία 2 Οκτωβρίου: Στάσεις εργασίας στο Δημόσιο

Απεργία 2 Οκτωβρίου: Στάσεις εργασίας στο Δημόσιο

Σε στάσεις εργασίας προχωρά ο δημόσιος τομέας κατά την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, κατά την 24ωρη απεργία, θα κάνουν στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Η απεργία αποτελεί αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας. Ειδικότερα, ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία και στον ΟΑΣΘ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Η απόφασή τους γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση από το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις