Ελλάδα

Απίστευτη πρόταση από έναν κροίσο! Πουλήστε μου ένα ελληνικό νησί για να υποδεχτώ μετανάστες

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις πρότεινε σήμερα να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας” έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

“Ασφαλώς και είναι εφικτό” είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα. “Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες”, πρόσθεσε.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο ελπίζοντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους φτάνοντας στην Ευρώπη. Τουλάχιστον 2.600 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, σύμωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται “από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια” αλλά “το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής”.

Θα υπάρχουν “προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία”, εξήγησε. “Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει, πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό: για παράδειγμα, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου “κράτους”. Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν “ανθρώπινη” μεταχείριση γιατί “σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δημητρακόπουλος: Μειωμένες ζημίες για Τσιάρα, Μηταράκη, Παπακώστα από την έκθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υποτιμάται η κοινή λογική εάν πιστέψουμε ότι ένας υπουργός παραβίασε το συνταγματικό του καθήκον για να ενισχυθεί παράνομα κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος με 3000 ή 7000 ευρώ»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος
«Έλεγε ότι θα σε πυροβολήσω και θα σου ρίξω χειροβομβίδα» - Τρόμος για 22χρονη στην Κρήτη από τον πρώην σύντροφό της
Ο 26χρονος δράστης είχε συλληφθεί πρόσφατα για εξύβριση και απειλή σε βάρος γυναίκας, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της τότε συζύγου του
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color