Ελλάδα

Από 15/06 η λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά – Εκτός λίστας περίπου 250.000 εργαζόμενοι

Ο περιορισμός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών αποτελεί δέσμευση μνημονίου και αναμένεται να επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους 200 με 250.000 εργαζομένους.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2011, θα έχει παραδοθεί το πόρισμα της Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που συγκροτήθηκε σήμερα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας θα καταρτισθεί η νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Την Τετάρτη πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας, (Σταδίου 29) και την επίσημη έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης του Κων/νου, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μέλη της, οι Ανδρέας Κολλάς, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ

Ρένα Μπαρδάμη, εκπρόσωπος του ΣΕΒ

Παντελής Κατσάβαρος, εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ

Αλέξης Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος του ΤΕΕ

Σταμάτιος Πίνης, εκπρόσωπος του ΠΙΣ

Βασίλειος Κουλούρης, εκπρόσωπος της ΓΓΚΑ

Ελισάβετ Γαλανοπούλου, Γενική Διευθύντρια Συνθηκών και Υγιεινής Εργασίας

Δημήτριος Παπαχρήστου, εκπρόσωπος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Μαριάνθη Ξιάρχου-Νικολακάκη, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ και

Βασίλειος Δρακόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Ο περιορισμός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών στο 10% του εργατικού δυναμικού, αποτελεί δέσμευση μνημονίου και αναμένεται να επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους 200 με 250.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα μείνουν εκτός λίστας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με μωρό 5 μηνών που ξεψύχησε στο κρεβάτι τον γονέων του – «Ξυπνήσαμε και βρήκαμε την μικρή παγωμένη»
Η οικογένεια κανόνιζε τη βάφτιση των δίδυμων παιδιών της αλλά η χαρά μετατράπηκε σε τραγωδία - Τα αίτια του θανάτου αναμένεται να δείξει η εξέταση του ιατροδικαστή
Θρίλερ με μωρό 5 μηνών που ξεψύχησε στο κρεβάτι τον γονέων του – «Ξυπνήσαμε και βρήκαμε την μικρή παγωμένη»
Γιώργος Μαζωνάκης: «Αν θες καριέρα πέρνα από το καμαρίνι του, έλεγαν από την παραγωγή στον 21χρονο» λέει τραγουδίστρια που συνεργάστηκε μαζί τους
O δικηγόρος του 22χρονου τονίζει πως «υπάρχει και άλλος μάρτυρας που θα επιβεβαιώσει τη μήνυση. Ο εντολέας μου προσπαθεί να αποδείξει ό,τι έχει ζήσει»
Γιώργος Μαζωνάκης
2,5 χρόνια φυλακή στον καθηγητή με την κβαντική μηχανή από τα Χανιά που έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού ότι μπορεί να βοηθήσει
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ασθένεια, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό γι' αυτό και δικάστηκε χωρίς να είναι παρόν
γιατρός