Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Από την δημιουργία αποκριάτικων στολών στις μάσκες – Η σημαντική πρωτοβουλία του δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Από την δημιουργία αποκριάτικων στολών στις μάσκες – Η σημαντική πρωτοβουλία του δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, καθώς αποφάσισε, το Εργαστήρι Καρναβαλιού του Δήμου που παρασκευάζει στολές και άρματα για πολλά χρόνια να μετατραπεί σε εργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών και έτσι να τις προσφέρει στους πολίτες δωρεάν. 

Έτσι, οι εργαζόμενοι που δούλευαν για την κατασκευή αποκριάτικων στολών, τώρα δουλεύουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος, οι μάσκες κατασκευάζονται με όλους τους κανόνες ασφάλειας και θα μοιραστούν στους δημότες.

«Να απαλλάξουμε τους πολίτες από το κόστος αγοράς» 

Ο ίδιος μιλώντας στο Newsit είπε ότι προσπαθούν να κατασκευάσουν όσες περισσότερες μάσκες γίνεται και να απαλλάξουν από αυτό το κόστος τους συμπολίτες. «Είναι ένα εργαστήρι που δουλεύει 25 χρόνια. Φέτος δεν καταφέραμε να κάνουμε καρναβάλι και πήγε η δουλειά μας στράφι, όμως είπαμε ότι είναι ευκαιρία να δώσουμε μια μάσκα σε κάθε συμπολίτη μας. Γι’ αυτό το λόγο άνοιξε και πάλι το εργαστήρι κατασκευάζοντας μάσκες με στόχο να απαλλάξουμε τους πολίτες από ένα φορτίο που μπορεί να μην είναι δυσβάστακτο αλλά προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Εδώ και 20 μέρες έχουμε κατασκευάσει πάνω από 10.00 μάσκες και ελπίζω μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε  φτιάξει 30.000 μάσκες. Μοιράσαμε απ’ όλα τα ΚΑΠΗ, δώσαμε στους παιδικούς σταθμούς, στους καθηγητές, στις εκκλησίες, στο αστυνομικό τμήμα και φυσικά στους δημότες», τόνισε ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 10.000 μάσκες μέσα σε 25 μέρες από τα δύο σημεία που διαμοιράζονται, το ένα στο 5ο δημοτικό σχολείο και στη δημοτική επιχείρηση Ρέντη πίσω από το Δημαρχείο.

Μάλιστα πέντε εργαζόμενες του δήμου η Κ. Κωσταντακέλου Δέσποινα, η Κ. Δήμητρα Καλαϊτζα, η Κ. Μακρόγλου Μαρία, η Κ. Ασυλιάν Μαρία μας υποδέχθηκαν με χαμόγελα. Χαριτολογώντας έλεγαν ότι δεν ήξεραν πως θα τις επισκεφθούμε ώστε να είναι προετοιμασμένες από το κομμωτήριο και βαμμένες!

Πόζαραν στο φακό του Newsit και εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους που μπορούν και προσφέρουν με τον τρόπο τους και εκείνες στο κοινωνικό σύνολο της πόλης τους. Στη μάχη της μάσκας από τα σπίτια τους έχουν πέσει και άλλες 12 εθελόντριες.

Η κ. Φωτεινάκη Αγγέλικη μας λέει αφήσαμε το εργαστήρι της Χαράς και του Καρναβαλιού και το μετατρέψαμε σε εργαστήρι της προσφοράς φτιάχνοντας μάσκες με πρωτοβουλία του Δήμαρχου μας για τους συμπολίτες μας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις