Ελλάδα

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Mr Bitcoin

Στη φυλακή επέστρεψε ο Mr Bitcoin καθώς απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, το αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησής του.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο 39χρονος Βίνικ η Mr Bitcoin, κρατείται βάσει διεθνών ενταλμάτων σύλληψης και στην περίπτωσή του εφαρμόζονται οι κανόνες του κώδικα ποινικής δικονομίας άρθρο 432.

[read4more]

Προϋποθέτουν, τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το αίτημά του για άρση της προσωρινής κράτησής του θα πρέπει να ακουστεί από το Συμβούλιο Εφετών. Επίσης, το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο να ικανοποιήσει το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης Ζωής Κωνσταντοπούλου, να διαβιβαστούν τα πρακτικά της διαδικασίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, αναφορικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Mr Bitcoin που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί έως σήμερα.

Η κ.Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της μετά το πέρας της διαδικασίας, τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ κρατείται χωρίς νόμιμη αιτία και καμία δικαστική αρχή δεν παίρνει την ευθύνη για την κράτησή του.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν είναι αρμόδιο. Αρμόδιο να κρίνει αν νόμιμα ή παράνομα κρατείται ένας άνθρωπος επί 20 μήνες και 15 ημέρες είναι το Συμβούλιο Εφετών. Εδώ υπάρχει μία διαδικασία ‘καφκική’ ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει ξανά και ξανά, ατελείωτες αιτήσεις, διαβήματα, προσφυγές ζητώντας τη δικαστική προστασία του και υπάρχει μία άρνηση δικαστικής προστασίας αφού κανένα αίτημα του δεν αντιμετωπίζεται δεν απαντιέται και δεν κρίνεται στην ουσία του» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η μάχη του Αλεξάντερ Βίνικ θα συνεχιστεί. Ο αγώνας του θα είναι δύσκολος είναι επίπονος αλλά δεν είναι μοναχικός γιατί έχει δίπλα του όχι μόνο του συνηγόρους του αλλά και όλους τους ανθρώπους τους γιατρούς του νοσηλευτές όλους τους ανθρώπους που έχουν μέσα από την επαφή μαζί του βιώσει το δράμα του και την αδικία και περιμένουν εναγωνίως να δικαιωθεί».

«Δεν μπορεί ποτέ να είναι δίκαιο ένας πατέρας να μη ξέρει να απαντήσει στο παιδί του πότε θα γυρίσει σπίτι, μέχρι πότε θα κρατείται γιατί δεν έχει δικαστεί, γιατί δεν του έχει επιβληθεί ποινή, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας σήμερα που να αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός ότι είναι κρατούμενος» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για ανθρωποκτονία και θανατηφόρο βιασμό κατηγορείται ο 52χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε 46χρονη στην Θεσσαλονίκη
Ο 52χρονος κρατείται και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, σε εκτέλεση του οποίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί
Θεσσαλονίκη, νεκρές μία 46χρονη και μία 42χρονη, δηλωμένες ως αγνοούμενες - Συνελήφθη 52χρονος
Καιρός αύριο: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Στους 20 η θερμοκρασία στην Κρήτη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ για σφοδρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα
Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αθήνα