Ελλάδα

ΑΠΘ: Αν δεν ληφθούν μέτρα θα φτάσουμε τον Δεκέμβριο τα 2.000 κρούσματα την ημέρα

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του ΑΠΘ για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθούν μέσα στο φθινόπωρο τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα αν δεν ληφθούν μέτρα.

Η έρευνα του ΑΠΘ παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε ότι οι αριθμοί της έρευνας για τα κρούσματα κορονοϊού τους επόμενους μήνες προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000!

Οκ. Σαρηγιάννης, εξήγησε πάντως ότι τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

 

Νέα εφεύρεση για τον κορονοϊό

Ο καθηγητής, μίλησε για μία συσκευή που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία δύναται να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Έτσι, όπως εξήγησε, στο ΑΠΘ δημιούργησαν μια συσκευή, η οποία όταν βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα εντός της, και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο. «Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορονοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία, υποστήριξε, ότι θα ήταν καλό να μπουν όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με μια κοινή τους φωτογραφία: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ»
Με ανάρτηση στο Instagram μίλησε για τη «φλόγα», τη διαύγεια και την «περιέργεια ενός νέου ανθρώπου» που, όπως σημείωσε, διατήρησε μέχρι τέλους η κορυφαία βυζαντινολόγος
Μαρέβα Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
«Δακρύζαμε από την οσμή» λένε εργαζόμενοι στη Βιολάντα - Εντοπίστηκε διαρροή αερίου και στο εργοστάσιο Vitafree του ίδιου ιδιοκτήτη
Η διαρροή στο εργοστάσιο της Vitafree εντοπίστηκε όταν στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, αναζητώντας τις μελέτες για τις δεξαμενές
Βιολάντα 24