Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αρτέμης Σώρρας: “Ελευθερώστε με να σώσω την Ελλάδα”!

Αρτέμης Σώρρας
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Ο Αρτέμης Σώρρας ζητά επισήμως να αποφυλακιστεί λέγοντας και στον ανακριτή πως έχει τα… 600 δισ. ευρώ που θα σώσουν τη χώρα!
– Υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αφού ως “πολιτικός αρχηγός” (!) δεν σκοπεύει να… εξαφανιστεί
– Φταίει η… λάθος διεύθυνση που κρυβόταν για 15 μήνες
– Όλες οι εξελίξεις της υπόθεσης και το βαρύ κατηγορητήριο στην “πλάτη” του… δισεκατομμυριούχου σωτήρα

Την έξοδο του από τις φυλακές διεκδικεί ο Αρτέμης Σώρρας πέντε μήνες μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών για την προφυλάκιση του! Μετά από 15 φυγοδικίες, ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κατηγορούμενος ακόμα και ενώπιον του ανακριτή επέμεινε ότι κατέχει τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τα χρέη της.

Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, επισημαίνοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς “ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα”.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει καλέσει σε απολογία δέκα ακόμα κατηγορούμενους.

Αρτέμης Σώρρας

Τι ισχυρίζεται ο Αρτέμης Σώρρας

Πιο συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο Αρτέμης Σώρρας στο αίτημα αποφυλάκισης του, υποστηρίζει ότι ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήδη “με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύει την αθωότητά του”. Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής κι ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι “δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση”. Για τους 15 μήνες που παρέμεινε καταζητούμενος, επαναλαμβάνει ότι το έπραξε γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αρτέμης Σώρρας Αρτέμης Σώρρας

Την ίδια στιγμή, 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας που χειρίζεται την υπόθεση, έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος ακόμα 10 προσώπων.

Πρόκειται για μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

Οι νέοι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία όταν επιστρέψει στον ανακριτή η δικογραφία που τώρα βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελιοδικών ώστε να κριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αρτ.Σώρρα. Ούτως ή άλλως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις