Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα τολμήσουν να κάνουν την Αγιά Σοφιά τζαμί (video)

Μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εκκλησία της Ρωσίας παρέμβαση για την Αγιά Σοφιά και το ενδεχόμενο η Τουρκία να την μετατρέψει ξανά σε τζαμί έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκπος Ιερώνυμος βρέθηκε την Κυριακή (05.07.2020) στη Βαλύρα Μεσσηνίας όπου συμμετείχε συμπροσευχόμενος της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί για την Αγιά Σοφιά.

Click4more Ο “αόρατος εμφύλιος” στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά (pics)

Σε ερώτηση του mesogeios tv, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια πέσουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δείτε τη δήλωσή του

https://youtu.be/JRYcuUBttO4

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 50 λεπτά
2