Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Τις δικές του εξηγήσεις για το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ έδωσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα.

Όπως σημείωσε, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.

Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.

Το χρονικό

Πατησίων 12:30 το μεσημέρι. Οδηγός περιπολικού πυροβολά τέσσερις φορές στον αέρα μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σε φωτογραφία φαίνεται ένας κουκουλοφόρος με καλυμμένα όλα του τα χαρακτηριστικά να επιτίθεται στο περιπολικό, μέσα μόνο ο οδηγός. Η πέτρα έχει στόχο το πρόσωπο του αστυνομικού αλλά βρίσκει το όχημα.

Εμφανώς τρομοκρατημένος, ο αστυνομικός προτάσσει το όπλο προς την πλευρά του ανθρώπου που μόλις του έχει επιτεθεί. Το κρατάει ψηλά στο χέρι του και προσπαθεί με ελιγμούς να φύγει από το σημείο.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Στην προκείμενη περίπτωση τι έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες αστυνομικοί, να έρθουν σε μάχη σώμα με σώμα; Να πυροβολήσουν κατά προσώπου που θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα τραγικά ή να πυροβολήσουν στον αέρα για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν;», λένε οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός