Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αστυνομικός στη δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Παύλος Φύσσας ήταν μόνος του

Αστυνομικός στη δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Παύλος Φύσσας ήταν μόνος του

Με την κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να περιγράψει όσα είδε εκείνη την ημέρα, αναφέροντας ότι υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά, καθώς και ότι «ο (σ.σ. Παύλος) Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή».

* Πρόεδρος: Σας φάνηκε όλο αυτό συντονισμένο;

– Μάρτυρας: Συντονισμένο; Τα άτομα το έκαναν ξαφνικά…

* Πρόεδρος: Το ξαφνικά μπορεί να φαίνεται στον θεατή.

– Μάρτυρας: Άκουσα τρέξτε…

* Πρόεδρος: Τι περιμένατε να ακούσετε ολόκληρη την πρόταση; Αυτό δεν είναι παράγγελμα;

– Μάρτυρας: Ό,τι νομίζετε.

* Πρόεδρος: Τι ό,τι νομίζω…; Όλα τα άτομα αυτά κινήθηκαν μαζί. Η Χρυσή Αυγή… είχατε ακούσει αλλά βίαια επεισόδια;

– Μάρτυρας: Την επίθεση στο ΠΑΜΕ που είχε γίνει λίγες ημέρες πριν, τη ανθρωποκτονία… Τη δολοφονία κάποιου αλλοδαπού όχι στον Πειραιά, κέντρο κάπου στην Αθήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έκαναν συγκεντρώσεις στον Πειραιά.

* Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

– Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση της αστυνομίας είπε στο δικαστήριο πως δεν είχαν εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τον «όχλο» όπως χαρακτήρισε τους χρυααυγίτες και δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. «Σαν υπηρεσία εμείς είμαστε διαφορετική από αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν όχλο. Οι περισσότεροι της Χρυσής Αυγής ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορούμε εμείς σαν υπηρεσία να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και ”μπήκαμε” στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο», ανέφερε ο μάρτυρας, καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις