Ελλάδα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Οι νέοι «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους ανεμβολίαστους

Οι νέοι «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους που ως ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που βρέθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διευκρίνισε πως, είναι «πιο ακριβές να μιλάμε για συγκράτηση, παρά για υποχώρηση» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που κατέληξε στην εισήγηση για παράταση των μέτρων, είπε πως «με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων».

«Η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους»

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος είπε πως «η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νόσησης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας».

 

Συμπλήρωσε πως, ενώ «κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους». Τόνισε πως, ναι μεν η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «οι ενδείξεις και οι συστάσεις είναι για άτομα που έχουν λόγο για μειωμένη νοσηρότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Atlantic Council και Όμιλος Antenna συνεργάζονται για τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής
Το AEGGIS θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει τη διαδικασία των υφιστάμενων Συνόδων της Ευρώπης και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της προσεχούς Συνόδου του 2026 στο Ριάντ
Atlantic Council και Όμιλος Antenna
Τουρίστρια τραυματίστηκε στο φαράγγι της Ίμπρου στην Κρήτη - Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση της 60χρονης
Λόγω του τραυματισμού η 60χρονη δεν μπορούσε να περπατήσει, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να την μεταφέρουν με φορείο μέχρι την έξοδο του φαραγγιού στο χωριό Κομιτάδες
Φαράγγι 1
Υπόθεση Novartis – Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Δεν προέκυψε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του» λένε οι δικηγόροι του
«Η επιβολή μίας μικρής, σχεδόν συμβολικής ποινής με αναστολή συνιστά ένδειξη σαθρότητας της κατηγορίας», σημειώνουν οι νομικοί του σύμβουλοι
Δικαστική αίθουσα
Ο ΟΠΑΠ γεμίζει τις σχολικές τσάντες με ελπίδα – Στηρίζει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»
Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί για κάθε παιδί μια νέα αρχή, γεμάτη όνειρα, χαρά και προσδοκίες. Η επιστροφή στα θρανία ήταν η αφορμή για να...
Οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»