Ελλάδα

Αθωώθηκαν από το Εφετείο ο Μανώλης Παναγιωτάκης και τρία διευθυντικά στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Εφετείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση που σχετίζεται με το χειρισμό καταγγελίας για δωροδοκία σε βάρος υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2013 όταν ο νυν Μανώλης Παναγιωτάκης ήταν στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ.

Η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική για τον νυν επικεφαλής της ΔΕΗ, ωστόσο το Εφετείο αθώωσε ομόφωνα σήμερα τον κ. Παναγιωτάκη. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ σε πρόσφατη δήλωσή του για την υπόθεση έκανε λόγο για σκοπιμότητα και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

Εκτός από τον Μανώλη Παναγιωτάκη, αθωώθηκαν και τα διευθυντικά στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, Ανδρέας Πατερώνης, Αθηνά Μανουσάκη και Θεοφανία Τζίμα.

Όπως ανέφεραν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του Μανώλη Παναγιωτάκη και των διευθυντικών στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ, Θεόδωρος Μαντάς και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν απολύτως ορθά εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πειθαρχικές διατάξεις σε βάρος υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είχε διαπράξει ποινικό αδίκημα.

«Σήμερα απεδείχθη ότι οι πολιτικές δυνάμεις (Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση) επιβάλλεται να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων μέχρι να κριθεί αμετάκλητα η υπόθεσή τους, γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος του άδικου στιγματισμού ανθρώπων», αναφέρουν οι κ.κ. Μαντάς και Δημητρακόπουλος σε δήλωσή τους.

dimitrakopoulos mantas panagiotakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι