Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αυτές είναι οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για τα ΑμεΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα καθολικής συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς προκαταλήψεις» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα πεπραγμένα και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για το ζήτημα των ατόμων με αναπηρία.

Η αναπηρία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι γενικά και στο αγαθό του πολιτισμού ειδικότερα, των ατόμων με τέτοιου είδους προβλήματα. Η κοινωνία μας κρίνεται ακριβώς από το σεβασμό αυτής της κεφαλαιώδους αρχής.
Η Περιφέρεια Αττικής, βεβαίωσε η κ. Δούρου, εργάζεται συστηματικά, με ευθύνη και σοβαρότητα, για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη δημόσια σφαίρα. «Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία και στην κοινωνία μας, όχι μόνο μία ημέρα το χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στους προσεχείς στόχους της Περιφέρειας περιλαμβάνονται σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων:

– Η δημιουργία γραφείου για ΑμεΑ στην Περιφέρεια για τη διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές που χαράσσονται
– Στελέχωση των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας και διαχωρισμός τους από τον Τομέα Υγείας, ώστε να επικρατήσει το κοινωνικό έναντι του ιατροκεντρικού μοντέλου απέναντι στην αναπηρία
– Προσβασιμότητα στα κτήρια και τις ιστοσελίδες της Περιφέρειας από κινητικά αναπήρους, τυφλούς και κωφούς.
– Ολοκλήρωση του πολυχώρου για τυφλούς και του αθλητικού κέντρου για ΑμεΑ καθώς και πρόσβαση στα δημοτικά αθλητικά κέντρα.
– Αξιοποίηση της Αττικής ως τουριστικού προορισμού για τουρίστες με αναπηρία
– Χρηματοδότηση για δημιουργία camping για ΑμεΑ με υπαίθριους χώρους αναψυχής και δομή υγείας
– Αξιοποίηση της πείρας του ιδρύματος Κακογιάννη για την προώθηση των πολιτιστικών δράσεων σε δημιουργούς και πολίτες με αναπηρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε