Ελλάδα

Αυτή είναι η άλλου τύπου εφεδρεία! Πρώτοι θα φύγουν οι επίορκοι και οι κοπανατζήδες! – Θα τους πληρώνουμε για να… κάθονται τρία χρόνια

- Στην κορυφή της λίστας και οι εκπαιδευτικοί που επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα
- Θα φύγουν συνολικά 35.000- 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι ΑΝ ισχύσει το μέτρο
- Θα πληρώνονται με το 60% του μισθού τους
- Οργισμένες αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η «άλλου τύπου εφεδρεία», όπως την ονόμασε ο υπουργός Οικονομικών, προκαλεί το κοινό αίσθημα και φέρνει νέα αναταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης συνεργασίας. Η ΔΗΜΑΡ ήδη ξεκαθάρισε ότι είναι κάθετα αντίθετη γιατί θεωρεί ότι το δημοσιονομικό όφελος δε θα είναι αυτό που… ελπίζει το οικονομικό επιτελείο και ουσιαστικά πρόκειται για απολύσεις.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ, με τον βουλευτή του κόμματος, Γιώργο Ντόλιο να διαμηνύει πως η Ιπποκράτους είναι αντίθετη και πως στην προγραμματική συμφωνία δεν υπήρχε αναφορά στην εφεδρεία.

Η… νέα εφεδρεία θα έχει διάρκεια τρία χρόνια και θα αφορά 35.000-40.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα παίρνουν το 60% του μισθού τους. Εξαιρούνται όμως όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Εκείνο όμως που προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι οι… προτεραιότητες που βάζει η κυβέρνηση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όπως μετέδωσε η εκπομπή ΣΚΑΙ στις 7, πρώτοι στη λίστα για να μπουν στην εφεδρεία είναι

2.750 επίορκοι
250 αυθαίρετα απόντες από 22 μέρες έως ένα χρόνο και
4.700 εκπαιδευτικοί που επικαλούνται ψυχολογικούς λόγους για να απουσιάσουν

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: γιατί οι επίορκοι δεν φεύγουν απευθείας, αντί να μπουν στην εφεδρεία και να πληρώνονται με το 60% του μισθού τους για τρία χρόνια…

Οι 2.750 αυτοί επίορκοι έχουν υποπέσει σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ σε βάρος τους. Το «πρόβλημα» λοιπόν είναι πως οι ποινές που τους έχουν επιβληθεί είναι σε πρώτο βαθμό. Αλλά οι υποθέσεις έχουν πάει στα δευτεροβάθμια συμβούλια, ενώ μπορούν να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διευκρινιστεί ποιες υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέου τύπου εφεδρεία στο Δημόσιο – Τι λέει ο υπουργός

Ταύτιση Μανιτάκη – Κουβέλη κατά της εφεδρείας!

Στην εφεδρεία τρία χρόνια και μετά απόλυση

45.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Εφεδρεία;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη