Ελλάδα

Βαριές κατηγορίες σε εκπροσώπους της Μπάγερ Ελλάς – Δωροδοκίες σε έλληνες γιατρούς

Μία βαρύτατη κακουργηματική κατηγορία η οποία τιμωρείται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη απαγγέλθηκε σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της Μπάγιερ Ελλάς από την Εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περι καταχραστών του Δημοσίου, ενώ, για άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα διώκονται ένας ακόμα υπάλληλος της ίδιας εταιρίας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι άλλων δύο ελληνικών εταιριών.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης η οποία άρχισε με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Μπάγερ Ελλάς με υπαλλήλους της αλλά και την συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά άλλους είδους δώρα όπως για παράδειγμα ταξίδια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννης Σέβης, ανοίχθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί από το ΣΔΟΕ, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας η “ταρίφα” ανερχόταν από 1.000 έως 20.000 ευρώ. Συνολικά μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 43 περιπτώσεις ιατρών (τα χρηματικά ποσά που έλαβαν ωστόσο ήταν μικρά και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί). Για παράδειγμα ένας γιατρός φέρεται να προωθούσε σκευάσματα με δραστικό συστατικό παλαιότερη ουσία η οποία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή όταν για την ίδια ασθένεια υπήρχαν φάρμακα που χορηγούνταν από το στόμα.

Αντίστοιχη έρευνα διενεργήθηκε και στην Εισαγγελία διαφθοράς της Κολονίας στη Γερμανία όπου εμφανίστηκε Έλληνας ότι από το 2005 έως το 2008 ως εντολοδόχος της Μπάγιερ Ελλάς είχε εκδόσει εικονικά τιμολίογια ύψους 2.000.000 ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 ιατροί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν η μητέρα και η αδερφή του νεκρού Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Ψάθα
Στη φονική σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων βρήκαν τραγικό θάνατο ο 46χρονος Δανός πιλότος Ρούνε Κίνταλ και ο Έλληνας συντονιστής/σύνδεσμος του πληρώματος
Η στιγμή της πρόσκρουσης των δύο ελικοπτέρων στον αέρα
18
Μυστράς: Διπλή σύνταξη για τους νεκρούς γονείς του έπαιρνε ο 55χρονος που κρατούσε τη σορό του πατέρα του στον καταψύκτη – Πώς προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς
Μετά την αποκάλυψη της σορού του ηλικιωμένου στον καταψύκτη, ο 55χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν δήλωνε τον θάνατό του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη
ΦΩΤΟ από το NotosPress 9