Ελλάδα

Δείτε τις πρώτες γυναίκες που γράφτηκαν σε εκκλησιαστική σχολή στην Ελλάδα

Μέχρι τώρα η Ριζάρειος εκκλησιαστική σχολή ήταν κυριολεκτικά ένα άβατο για τις γυναίκες. Το σχολείο που προοριζόταν για την εκπαίδευση κατά βάση μελλοντικών κληρικών δεν είχε ποτέ μαθήτριες.

Η λογική ήταν απλή: «Αφού δεν μπορούν να γίνουν ιερείς, οι γυναίκες δεν έχουν λόγο να φοιτήσουν σε εκκλησιαστικό σχολείο».

Τα χρόνια πέρασαν και εφέτος, η Ριζάρειος υποδέχθηκε τις πρώτες μαθήτριες. Φυσικά δεν πρόκειται κάποια από αυτές να γίνει κληρικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Της είπα μην πας» ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στην Αθήνα η νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς των τεσσάρων άτυχων ορειβατών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους
Η δασκάλα που έχασε τη ζωή της στα Βαρδούσια όρη