Ελλάδα

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας περιμένουν στα συρτάρια των υπουργών

Γρήγορα μέτρα αναπτυξιακά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο τον Μάρτιο του 2016 για να επιχειρήσουμε να θέσουμε σε κίνηση την οικονομία.Δεν μπορούμε να περιμένουμε αδρανείς ως τότε. Δεν το αντέχει η οικονομία, δεν το αντέχουν οι πολίτες, δεν το αντέχουν οι επιχειρήσεις.

Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί να είναι η ενδεικνυόμενη λύση, αλλά ως τότε μπορούν να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις που κινούνται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση και λογική.
Για παράδειγμα θα μπορούσαν οι υπουργοί να βάλουν επιτέλους την υπογραφή τους και να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις που λιμνάζουν στα γραφεία τους ή στα γραφεία γενικών γραμματέων, συμβούλων ή άλλων μανδαρίνουν της δημόσιας διοίκησης που δεν έχουν μάθει πόσο κακό κάνουν με τη γραφειοκρατική αντίληψη και τη λογική που εμφορούνται.
Σήμερα που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και η ύφεση μας απειλεί, με μία υπουργική υπογραφή θα μπορούςαν να προωθηθούν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Είναι η λύση στο πρόβλημα; ¨Οχι. Είναι όμως μία ανάσα προς τη σωστή κατεύθυνση, μία ανάσα για την οικονομία και προπαντός για τις χιλιάδες των ανθρώπων πό θα βρουν εργασία.
Αφήνουμε στο πλάι τις ευεργετικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα, στην ψυχολογία, στα μηνύματα που στέλνονται σε πολίτες και επιχειρήσεις και τα οποία είναι ικανά να τροφοδοτήσουν με θετικές δυνάμεις και ενέργεια την οικονομική δραστηριότητα.
Κύριοι υπουργοί και προπαντός κύριε Τσίπρα ξεχάστε τον κρατισμό, ιδίως όταν το κράτος είναι τόσο διεφθαρμένο και ανίκανο, απαλλαγείτε από γραφειοκρατικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις και δώστε δυνατότητες και ευκαιρίες στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Οποιες και αν είναι αυτές. Θα σας θυμίσω τη ρήση του Τσού Εν Λάι ´ άσπρη γάτα, μαύρη γάτα σημασία έχει να πιάνει ποντίκια¨ . Και η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από πολλές γάτες και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Χτες θα λέγαμε αν αυτό ήταν εφικτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1