Ελλάδα

Διαμαντοπούλου: “Στέλνουν sms στους μαθητές για να κάνουν καταλήψεις!”

Για υποκινητές των καταλήψεων, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, μίλησε η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή.

Η κα Διαμαντοπούλου εξέφρασε τη δυσφορία της για τις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας λέγοντας ότι «το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σπηλιόπουλου, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως «η κατάληψη, από ακραία μορφή αγώνα, δεν μπορεί να γίνει καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο».

«Το κλειστό σχολείο, οδηγεί στην κατάργηση της Δημοκρατίας στη λογική των παιδιών-και οδηγεί στην παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, ενώ έχει και υψηλό κόστος, λόγω των ζημιών που προκαλούνται από τις καταλήψεις», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, καταγγέλλοντας την αποστολή sms που προτρέπουν τους μαθητές σε καταλήψεις σχολείων και εξαίροντας την ανακοίνωση «κόμματος της Αριστεράς», (χωρίς να το κατονομάσει), στην οποία καταδικαζόταν η κατάχρηση των καταλήψεων.

Υπενθυμίζοντας την περσινή απώλεια ωρών, συνέπεια των καταλήψεων, υπογράμμισε την πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας να εκπονήσει πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Τέλος, η κ.Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, ανέφερε πως έχει ήδη εκταμιευθεί ποσόν 40 εκατομμυρίων ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάληψη σε τουλάχιστον 100 σχολεία! – Υπ. Παιδείας: “Κάνετε καταλήψεις; Θα κάνετε σχολείο και το Σάββατο και τις αργίες!”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9