Ελλάδα

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή από τους εργαζομένους στα ΜΜΜ – Άναψαν καπνογόνα νωρίτερα

- Μέσα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και έξω διαμαρτύρονταν οι εργαζόμενοι
- Χωρίς... παρατράγουδα η πορεία και η συγκέντρωση
- Προκλήθηκε πάντως (λόγω της της 24ωρης απεργίας των ΜΜΜ) κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στο κέντρο
- Νέα στάση εργασίας των λεωφορείων την Τετάρτη 11:00-15:00

Πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και ενώ έξω ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, μέσα στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο που αφορά στην αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, έστειλε σαφές μήνυμα, τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και προς το επιβατικό κοινό.

Κάλεσε τους μεν πρώτους να είναι συνεπείς στη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, να τιμούν τους πολίτες, που χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα και είναι ουσιαστικώς οι εργοδότες τους.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να είναι και αυτοί συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, σεβόμενοι τον μόχθο των ανθρώπων, που εργάζονται στους συγκοινωνιακούς φορείς και τους προσφέρουν μία όσο γίνεται πιο καλή υπηρεσία, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά την υποχρέωση, που έχουν, για να ακυρώνουν το εισιτήριό τους.


Περίπου στις 17:50 η μηχανοκίνητη πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και με κόρνες και… τραγούδια, πέρασαν μπροστά από το Κοινοβούλιο.


Οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων μπλόκαραν τα μηχανάκια που ήθελαν να κυκλώσουν το κτίριο.







Την Τετάρτη, όταν το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Αφόρητη η κατάσταση στις κυριότερες οδικές αρτηρίες το πρωί


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9