Ελλάδα

Διαμαρτυρία των επιστημονικών φορέων στο υπ. Εργασίας κατά του ασφαλιστικού (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στο δρόμο βγήκαν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (μηχανικοί- τεχνικοί, δικηγόροι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, οικονομολόγοι) ενάντια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν "έκτρωμα".

Οι εργαζομενοι που συγκεντρωθηκαν στην πλατεία κλαυθμωνος, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ λένε “όχι”, στα επαγγελματικά ταμεία και στην ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφαλιση. 

Ζητούν ακόμη “αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο της υγείας.

Οι επιστημονικοί φορείς που συμμετέχουν στη συγκεντρωση καταγγέλουν την κυβερνηση και την ηγεσία των επιστημονικών φορέων πως ο διάλογος τους ειναι “κάλπικος”.

“Η κυβερνηση καλεί υποκριτικά σε διάλογο για τους όρους σφαγής μας. Οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων προβάλλουν μια κάλπικη γραμμή δήθεν απόρριψης του νομοσχεδίου ωστοσο αποδέχονται πλήρως την πολιτική το κεφαλαίου και της ΕΕ για την ανταποδοτικότητα”, λένε χαρακτηριστικα οι εργαζομενοι στο Newsit. 

“Οι μικρότερες εισφορές που τέζα διεκδικούν παραμένουν αφόρητα υψηλές κινούνται εντός του πλαισίου της ανταποδοτικότητας και οδηγούν σε χαμηλότερες συντάξεις. Δεν εχουμε να περιμένουμε τιποτα θετικό”, προσθέτουν οι εργαζομενοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 19χρονος για revenge porn σε βάρος ανήλικης – Την απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει και θα δημοσιεύσει προσωπικά της βίντεο
Η 17χρονη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 19χρονου ο οποίος την απειλούσε ότι θα μοιραστεί με φίλους της και την οικογένειά της βίντεο σεξουαλικής τους συνεύρεσης
iStock 6
Γυναίκα έκανε τελετές και μάγια για να κρατήσει τον πρώην σύζυγό της – «Έδωσε 350 ευρώ για να τον κάνει σκλάβο της»
«Η πρώην σύζυγός σου διαβάζει ξόρκια και μάγια για σένα και σε ένα μήλο τοποθετεί καρφίτσες» έγραψε άγνωστη γυναίκα στον άνδρα που καταγγέλλει την πρώην γυναίκα του για μάγια
Βουντού