Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διευκρινίσεις Παπαθανάση στο newsit.gr για το άνοιγμα των καταστημάτων

Διευκρινίσεις Παπαθανάση στο newsit.gr για το άνοιγμα των καταστημάτων

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει και πάλι ένα μέρος της αγοράς, ίσως και από την Δευτέρα περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι «αν αποφασιστεί να ανοίξει κάτι από την Δευτέρα θα είναι ένα μικρό μέρος του εμπορίου και την απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός μετά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είπε: «Δεν είναι απλά τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι επιστήμονες μελετούν ο ιικό φορτίο και ό,τι είναι να ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί. Και αναφέρομαι σε κομμωτήρια, μικρά καταστήματα αλλά και βιβλιοπωλεία. Ό,τι είναι να ανοίξει θα έχει μικρή κινητικότητα. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία έχουν μια προτεραιότητα».

Για τα sms είπε ότι θα παραμείνουν και όσον αφορά στο ωράριο είπε ότι όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχει μια παράταση του ωραρίου για να φτάνει ο κόσμος σπίτι του. «Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», είπε χαρακτηριστικά. 

Για το αν θα υπάρξουν ζώνες στην χώρα με περιοχές που θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι είναι σε συζήτηση για το αν θα ανοίξουν σε όλη την χώρα. «Σε περιοχές που είναι πράσινες είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις