Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Καθίκι” φώναζε ο πατέρας του Φύσσα – Η αγόρευση που τον συγκίνισε

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

“Μπράβο κοπέλα μου!” φώναξαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα στη δικηγόρο των μελών του ΠΑΜΕ που είχαν δεχτεί επίθεση στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής. Με ένταση συνεχίζεται η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συνεχίζεται η “μάχη” για την νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τους δικηγόρους των θυμάτων να ζητούν να παρασταθούν και σε βάρος των μελών της ηγετικής ομάδας, τα οποία βαρύνονται με το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σειρά για να τοποθετηθούν πήραν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση όταν η δικηγόρος, Ελένη Ζαφειρίου, συνήγορος των μελών του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στις “ειδεχθείς” πράξεις των κατηγορουμένων, με τους γονείς του Παύλου Φύσσα να την επικροτούν και τους δικηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν.

Ελένη Ζαφειρίου (συνήγορος πολιτικής αγωγής ΠΑΜΕ): “Θα δεχθείτε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν εγκριθεί και διευθυνθεί από τους κατηγορούμενους ηγέτες και βουλευτές; Ότι αυτοί δεν ευθύνονται απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους; Γιατί τα στελέχη της Χ.Α τι φοβούνται; Τι επιδιώκουν; Θέλουν να προστατευθούν από την σε βάθος εξέταση των εγκληματικών ενεργειών. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και προσπαθούν να αποσίσουν από πάνω τους οποιαδήποτε έγκλημα. Είναι οι εμπνευστές, οι καθοδηγητές αυτοί που διηύθυναν την ολοκλήρωση των εγκλημάτων. Είναι το πλέον απάνθρωπο μόρφωμα της πολιτικής ιστορίας”.
Τάκης Μιχαλόλιας (συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου): Δεν είστε στο μικρόφωνο του ΚΚΕ!

Ελένη Ζαφειρίου : Η αλήθεια είναι ανατριχιαστική. Βορβορώδεις πράξεις. Η ανθρωποκτονία και η λύσσα του μαχαιριού που γύριζε στην πληγή…
Παναγιώτης Φύσσας : Καθίκι!

Ελένη Ζαφειρίου: Παίρνουν ζωές για αυτό φοβήθηκαν. Έχετε όλα τα δικονομικά στοιχεία για να συμβάλλεται να ερευνηθούν με άπλετο φως όλα τα σημεία της δίκης. Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα : Επιτέλους! Μπράβο κοπέλα μου!

Επιπλέον, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επισήμαναν μεταξύ άλλων πως χωρίς την “διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης” οι επιθέσεις σε βάρος των θυμάτων των επιθέσεων που αποδίδονται στα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί.

“Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σοβαρά δικαίωμα μας να παρασταθούμε σε βάρος όλων των κατηγορουμένων. Είναι άραγε οι πρώτοι τυχόντες οι γονείς του Παύλου Φύσσα ο οποίος δολοφονήθηκε επειδή ήταν αντιφασίστας; Προφανώς όχι. Τα μέλη του ΠΑΜΕ οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση λόγω της κομματικής του ιδιότητας; Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που τους επιτέθηκαν επειδή είναι μετανάστες;” αναρωτήθηκε ο δικηγόρος, Αντώνης Αντανασιώτης, προσθέτοντας πως: “το βούλευμα έχει ενιαία λογική, κατάστρωση και δομή. Οι κατηγορούμενοι επιχειρούν απαράδεκτα να τεμαχίσουν το κατηγορητήριο και την ίδια την δίκη για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους. Με ποια λογική δεν μπορούν τα θύματα να στραφούν κατά του Γιάννη Λαγού στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην επίθεση στο Πέραμα; Με ποια λογική πολιτικοί ενάγοντες δεν μπορούν να στραφούν κατά του συνόλου της εγκληματικής οργάνωσης; Μήπως πρόκειται για μέλη τριών μικρών εγκληματικών οργανώσεων τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως συμμορία; Θα είχαμε τότε τέσσερα διαφορετικά κατηγορητήρια και τέσσερις διαφορετικές δίκες”.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Τάκη Μιχαλόλια, συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος επισήμανε πως: “όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται ως κατηγορούμενοι και δεν μπορούν (σ.σ. οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής) να μιλούν για εγκληματική οργάνωση αλλά-μόνο- ότι κατηγορούνται για αυτό”.

Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων οι οποίοι εκπροσωπούν τα μέλη του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις της πολιτικής αγωγής και τον λόγο έλαβαν εκ νέου οι δικηγόροι της υπεράσπισης για να δευτερολογήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε