Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Θρίλερ” με τους προστατευόμενους μάρτυρες – Νέα αναβολή στην κατάθεσή τους

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Θρίλερ” με τους προστατευόμενους μάρτυρες – Νέα αναβολή στην κατάθεσή τους

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η υπεράσπιση των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αίτημα προκειμένου να υπάρχει δικαστικός λειτουργός στο δωμάτιο όπου θα βρίσκονται οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες.

Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι επεσήμαναν ότι η εξέταση των επίμαχων μαρτύρων είναι πολύ σημαντική. Όπως λένε η παρουσία ενός ή και των δύο αναπληρωματικών δικαστικών από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης τους, αποτελεί την συνέχεια του φυσικού δικαστή.

“Πως θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; Ή εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπήλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;” τόνισαν.

Προσέθεσαν επίσης πως αφού θα καταθέσουν με αλλοιωμένη φωνή, τη θέση τους μπορεί να πάρει οποιδήποτε για να ξεγελάσει το δικαστήριο.

“Πως θα γνωρίζουμε ποιος θα εξετάζεται;” διερωτήθηκαν. Άλλοι συνήγοροι ζήτησαν και την παρουσία δικηγόρου στη ΓΑΔΑ.

Στην πρόταση τους η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να παραστεί δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστατευόμενου.

Το διακστήριο επιφυλάχθηκε και διέκοψε την συνεδρίαση του για την 1η Νοεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις