Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δικηγόρος πυγμάχου: «Διαπομπεύθηκε» και αφέθηκε ελεύθερος – Θα επισκεφθεί την οικογένεια του θύματος ο 48χρονος

Δικηγόρος πυγμάχου: «Διαπομπεύθηκε» και αφέθηκε ελεύθερος – Θα επισκεφθεί την οικογένεια του θύματος ο 48χρονος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε , ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από  μπάνιο».

Έτσι αρχίζει την ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο δικηγόρος του 48χρονου που αφέθηκε ελεύθερος για το θάνατο του ψαρά στην Καλλιθέα.

Και συνεχίζει:

«Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένεια του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε « ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΎ», δηλαδή παθολογική  αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο. Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός. Αναμφισβήτητα ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις