Ελλάδα

Δημοψήφισμα 2015 : Δωρεάν διόδια για τις μετακινήσεις, εκπτώσεις σε τρένα και λεωφορεία

Δημοψήφισμα 2015: Δωρεάν θα είναι τα διόδια αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5 Ιουλίου 2015) σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. και δικύκλων οχημάτων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την Κυριακή 5 Ιουλίου για την Αττική Οδό, την ημέρα, δηλαδή, που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα 2015. Παράλληλα, προβλέπεται 50% έκπτωση σε τρένα, ενώ 25% σε ΚΤΕΛ.  

Οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων γνωστοποίησαν στο Υπουργείο την συμφωνία τους, να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων για την διευκόλυνση των πολιτών, που εφαρμόζει ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα συμφώνησαν οι κοινοπραξίες παραχωρησιούχων και θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια οι μετακινήσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού 4 και 5 Ιουλίου 2015 στους αυτοκινητόδρομους:
Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )
Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)
Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)
Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)
Επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα ισχύουν το Σαββατοκύριακό δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων , σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).
Δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις στην Αττική Οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με βάση σχετική απόφαση της Αττικές Διαδρομές ΑΕ, για την διευκόλυνση συμμετοχής των πολιτών στο δημοψήφισμα.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜAΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
 
Παράλληλα, στο  στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο ισχύει:
Στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκπτωση 50% επι των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν για το διάστημα από 1 έως 6 Ιουλίου 2015.
Στις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις.
Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ¨ επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.  
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη»
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
12
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου 1