Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Aπόλυτος γιορτινός προορισμός η δημοφιλής λουτρόπολη με τις ορεινές «εκπλήξεις»

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Aπόλυτος γιορτινός προορισμός η δημοφιλής λουτρόπολη με τις ορεινές «εκπλήξεις»

Σε ελκυστικό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, αναδεικνύεται ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, χάρη στην κοινή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, των ξενοδόχων και των υπολοίπων φορέων, να αναδείξουν τις ομορφιές και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή.

Γεγονός είναι ότι, τα γνωστά από την αρχαιότητα ιαματικά νερά με τις ευεργετικές τους ιδιότητες, έχουν καθορίσει την ιστορία του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, ωστόσο η διάσημη αυτή λουτρόπολη φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα να μετατραπεί σε προορισμό ευεξίας για όλη την οικογένεια, στα πρότυπα διάσημων λουτροπόλεων όπως είναι το Κάρλοβυ Βάρυ της Τσεχίας ή το Evian της Γαλλίας. Στην εμπειρία των spa έρχονται να προστεθούν η πεζοπορία, διαδρομές στο βουνό με 4Χ4, επισκέψεις στα μοναστήρια, εξορμήσεις στα όμορφα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία και οι πλούσιες γευστικές εμπειρίες, με την παραδοσιακή κουζίνα και τις αυθεντικές συνταγές.

Αυτές τις ημέρες υπάρχει ένας ακόμη λόγος για γιορτινή απόδραση στην περιοχή. Ο Δήμος Ιστιαίας έχει ανάψει ένα εντυπωσιακό δέντρο 15 μέτρων, που ταξίδεψε από τα Καρπάθια, δώρο φιλίας του προέδρου των Ελλήνων της Ρουμανίας Dragos Gabriel Zisopol «μεταμορφώνοντας» την μικρή αυτή κωμόπολη σε έναν ελκυστικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ήδη, η προσέλευση είναι αυξημένη, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης, οι πληρότητες για τα φετινά Χριστούγεννα ξεπερνούν το 50%, ενώ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για την Πρωτοχρονιά και την περίοδο των Φώτων συνεχίζονται. Φέτος, η καλοκαιρινή σεζόν παρατάθηκε μέχρι και τον Νοέμβρη, φέρνοντας χαμόγελα στην περιοχή, καθώς οι πληρότητες ξεπέρασαν το 70%. Στην αυξημένη τουριστική κίνηση συνέβαλε και το Evia Pass. Όσον αφορά την προσέλευση από το εξωτερικό, μεγάλο αριθμό επισκεπτών προσελκύει ο θερμαλιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, με γκρουπ προσκυνητών να καταφθάνουν από Ρουμανία, Σερβία και Σκόπια για να περιηγηθούν στα μοναστήρια της περιοχής.

Διαρκής αναβάθμιση

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιος, αλλά εκπλήσσει ευχάριστα με το νέο του πρόσωπο. Το τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα πνοής, με ορατή την εικόνα αναβάθμισης, ενώ πολλά ακόμα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Κοντζιάς. Μετά τις γιορτές θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του μυθικού Ηρακλή, για να αναβιώσει το μύθο, ότι τη δύναμη που αντλούσε μετά από κάθε άθλο, την όφειλε στα ιαματικά λουτρά. Σειρά έχει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Λουτρών, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, ενώ έπονται κι άλλα σημαντικά έργα.

Ταξιδιωτική εμπειρία

Με ορμητήριο τα Λουτρά Αιδηψού, ο επισκέπτης μπορεί να οργανώσει τις διακοπές του. Υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας για όλα τα γούστα, με ποιοτικές παροχές, όπως το ξενοδοχείο ΛΗΤΩ, που αποτελεί ένα από τα 11 που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυθεντικό Spa

Η διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας διαθέτει πάνω από 80 ιαματικές πηγές, δημόσιες και ιδιωτικές. Στον απόλυτο προορισμό υδροθεραπείας μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα «πακέτο» spa, που καλύπτει τα γούστα του. Ένα από τα πιο δημοφιλή και με μακρά παράδοση υδροθεραπευτήριο είναι αυτό των 9 QUEENS, ιδιοκτησίας Γιώργου Σκουρτανιώτη. Στα ιαματικά λουτρά που αναβλύζουν σε μια σπηλιά, η εμπειρία είναι μοναδική και χαλαρωτική προσφέροντας κάθαρση του σώματος και της ψυχής.

Ιστορικά Μοναστήρια

Στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού υπάρχουν εκπληκτικές εκκλησίες και μοναδικής ομορφιάς μοναστήρια κι αυτός είναι κι ο λόγος που ο θρησκευτικός τουρισμός «ανθεί» στην περιοχή. Μία πανέμορφη διαδρομή που αξίζει κάποιος να κάνει είναι προς την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αιδηψού, που επισήμως χρονολογείται από το 1670, με μαρτυρίες ωστόσο των μοναχών, το μοναστήρι με το μοναδικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο, χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Φθάνοντας στο μοναστήρι, μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα που κόβει την ανάσα και την απλόχερη φιλοξενία των μοναχών, που η παράδοσή τους ξεκινά το 1971, όταν η Μονή μετατράπηκε σε γυναικεία.

Στο βουνό με 4×4

Από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης της Βόρειας Εύβοιας είναι μια βόλτα με 4Χ4 στο Τελέθριο Όρος. Με φόντο το μοναδικό φυσικό κάλλος της ορεινής Αιδηφού, οι εικόνες στη διαδρομή από τη Γουργουβίτσα μέχρι τον Προφήτη Ηλία και κάτω, με ενδιάμεσες στάσεις στη Μικρή και Μεγάλη Σβάλα, ανταμείβουν και με το παραπάνω. Από την πλούσια βλάστηση μέχρι τα ελάφια, τα βατράχια και τις βδέλες, η αδρεναλίνη ανεβαίνει και η ψυχή «φωτογραφίζει» τοπία, που η μνήμη επικαλείται, κάθε φορά που νοιώθει την ανάγκη. Ο ορεινός τουρισμός είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του Δήμου Ιστιαίας – Αιψηφού, γι’ αυτό ανέθεσε στην TERRAIN, την εκπόνηση μελέτης, η οποία διαμόρφωσε 5 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, όπου περιλαμβάνονται ξωκλήσια, μοναστήρια κι άλλα αξιοθέατα, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά τη μαγευτική ομορφιά του ορεινού αυτού τοπίου.

Αυθεντικές εμπειρίες

Τα αποξηραμένα ΠΟΠ σύκα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη με την διεθνώς αναγνωρισμένη υψηλή ποιότητα στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου, το τυροκομείο Σχορετσανίτη που παράγει την φημισμένη ΠΟΠ φέτα της περιοχής με τοπικό κατσικίσιο γάλα κι άλλα αγροτικά προϊόντα που παράγει η εύφορη γη της Βόρειας Εύβοιας, ενισχύουν τη φήμη της για γνήσιες γεύσεις και αυθεντική κουζίνα. Είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί κάποιος να γευτεί στις εξαιρετικές ταβέρνες της περιοχής, όπως στην ταβέρνα Κοκκινομηλιά στο ομώνυμο χωριό, τη «Ζαχαράκης» στο χωριό Άγιος καθώς και στο παραδοσιακό εστιατόριο Καλύβα στια Λουτρά Αιδηψού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις