Ελλάδα

Διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία: Άνοιξε η πλατφόρμα opsyd.sch.gr για τη δήλωση προτιμήσεων

Αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό καλούνται από σήμερα (25.07.2022) να υποβάλουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, εγγεγραμμένα στους σχετικούς τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, που επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών/μουσικών σχολείων προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ανέρχεται στους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουν προηγηθεί 11.700 στη γενική παιδεία, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, εξυγιαίνουμε το εργασιακό τοπίο στο χώρο, παρέχουμε σταθερότητα και περαιτέρω δυνατότητες, δημιουργούμε το σχολείο του αύριο, σήμερα. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, στις οποίες το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της εκπαίδευσης διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Μόνιμοι διορισμοί, βελτιωτική αξιολόγηση, τακτικές επιμορφώσεις, μεταξύ των προτεραιοτήτων μας για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων μας, προς όφελος όλων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυκτικό θάνατο «βλέπουν» οι αρχές για την 59χρονη στον Εύοσμο - Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι της
Με λουρί τσάντας βρέθηκε δεμένη στον λαιμό - Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση - Το χρονικό της τραγωδίας
59χρονη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Τέμπη: Η άγρια κόντρα Σεβαστίδη – Κωνσταντοπούλου, το «λίφτινγκ» στην αίθουσα και το πλάνο δικαστών και αστυνομίας για την δίκη
Το λεκτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, συνθέτει ένα «πολεμικό» σκηνικό που δυναμιτίζει περισσότερο την κατάσταση ενόψει της αυριανής επανέναρξης της δίκης
Η δίκη για τα Τέμπη 11