Ελλάδα

Δράμα: Εντοπίστηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε γκρεμό – «Ήταν τεράστια η αρκούδα που έσπρωξε τον Χρήστο» λέει ο φίλος του που διασώθηκε

Σύμφωνα με τους διασώστες βρήκαν στον αγνοούμενο ορειβάτη στο βάθος του γκρεμού και προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο το οποίο είναι δύσβατο

Βρέθηκε ο ορειβάτης που αγνοούνταν στη Δράμα, μετά από την επίθεση που δέχτηκε από αρκούδα και έπεσε στο γκρεμό. Τα ίχνη του άνδρα είχαν χαθεί από χθες (09.06.2025) το απόγευμα όταν είχε πάει στο όρος Φρακτό με έναν φίλο του για πεζοπορία.

Τον ορειβάτη έσπρωξε με δύναμη προς τον γκρεμό η αρκούδα που βρήκαν μπροστά τους τυχαία οι δυο φίλοι που είχαν πάει για πεζοπορία στο Φρακτό Δράμας. Σύμφωνα με τους διασώστες νωρίς το πρωί της Τρίτης εντόπισαν τον αγνοούμενο ορειβάτη στο βάθος του γκρεμού και προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο το οποίο είναι εξαιρετικά δύσβατο. Δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η κατάσταση της υγείας του. Νωρίτερα, είχε βρεθεί το κινητό του και το μπαστούνι που είχε και το οποίο χρησιμοποιούσε για την πεζοπορία.

O ορειβάτης που διασώθηκε, ο Δημήτρης Κιόρογλου, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε: «Με τον φίλο μου βγήκαμε χθες για μια περιήγηση στο Παρθένο Δάσος του Φρακτού. Πήγαμε να δούμε τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους που υπάρχουν στην περιοχή και στην επιστροφή ο φίλος μου πήγε προς τον γκρεμό για να δει τη θέα. Εγώ προχώρησα λίγα μέτρα πιο πάνω και με φώναξε να πάω να δω μια αρκούδα που είδε».

«Ήμουν στο κέντρο από μια συστάδα από έλατα και ξαφνικά είδα μπροστά μου στα τρία μέτρα μία τεράστια αρκούδα, η οποία μου επιτέθηκε. Μπήκε στη μέση ο σκύλος μου και την καθυστέρησε λίγα δευτερόλεπτα. Πρόλαβα να βγάλω το σπρέι πιπεριού και την ψέκασα και αυτή πήγε προς το μέρος που ήταν ο φίλος μου και χτυπώντας τον, τον έριξε στον γκρεμό» σημείωσε ο κ. Κιόρογλου.

Στη συνέχεια περιέγραψε τα επόμενα βήματά του: «Δεν έφυγα, δεν έπρεπε να χαθώ. Έδωσα συντεταγμένες στο 112 και στο 166, ενημέρωσα και φίλους που γνωρίζουν την περιοχή ώστε να βοηθήσουν όσους ήθελαν να βοηθήσουν. Η ΕΜΑΚ κατέβηκε στον γκρεμό και έψαχνε. Η αρκούδα ήταν για αρκετή ώρα στην περιοχή. Εγώ δεν την έβλεπα αλλά ο σκύλος μου γρύλιζε. Για τους διασώστες δεν έχω λόγια, μας βοήθησαν πολύ όλοι και τους ευχαριστώ πολύ».

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες με την ΟΟΕΔ της 4ης ΕΜΑΚ, με έξι οχήματα, εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, καθώς και φίλοι των δύο ανδρών. Στο σημείο προσπάθησε να επιχειρήσει και ελικόπτερο αλλά λόγω κεραυνικής δραστηριότητας χθες δεν κατέστη εφικτή η πτήση πάνω από την περιοχή.

Οι δυο πεζοπόροι με καταγωγή από τη Δράμα χαρακτηρίζονται έμπειροι και το μεσημέρι της Δευτέρας (09.06.2025) βρέθηκαν στην περιοχή του παρθένου δάσους του Φρακτού στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν το εγκαταλελειμμένο πολεμικό αεροσκάφος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου. Και εκεί δέχτηκαν την επίθεση από την αρκούδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
26
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση