Ελλάδα

Ο άνθρωπος που ζει σε ένα χαρτόκουτο στον Εθνικό Κήπο – ΦΩΤΟ

Λίγα μόλις μέτρα από την Βουλή, το Προεδρικό αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, ένας άστεγος βρίσκει προσωρινό κατάλυμα στον Εθνικό Κήπο, με δύο χαρτόκουτα που ακουμπούν στα δέντρα να υποκαθιστούν ένα κρεβάτι και στέγη... τον Αττικό ουρανό.

Στα χρόνια της κρίσης που οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και η στέγη, δικαίωμα που θα έπρεπε να είναι καθολικό για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, έχει πάψει να είναι δεδομένη για πολλούς, ακόμα και ο Εθνικός Κήπος -χώρος που υπό φυσιολογικές συνθήκες προσφέρεται για χαλαρή βόλτα στον ήλιο- γίνεται κατάλυμα για όσους η κρίση πέταξε στο περιθώριο.

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1