Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έμπολα: Παγκόσμιος συναγερμός και συνεχείς συσκέψεις στην Ελλάδα

Έμπολα: Παγκόσμιος συναγερμός και συνεχείς συσκέψεις στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο ενός κρούσματος Έμπολα διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας. Για παν ενδεχόμενο, πάντως, οι συσκέψεις είναι συνεχείς.

Μετά το ύποπτο κρούσμα στα Σκόπια, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου κάλεσε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ενώ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι συσκέψεις είναι καθημερινές.

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για να γνωρίζουν οι αρμόδιοι τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Ως πρώτο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Έμπολα, ορίστηκε το Αμαλία Φλέμιγκ και ως εργαστήριο για τη διερεύνηση κλινικών δειγμάτων περιστατικού το εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια.

Στο μεταξύ, μετά τη νοσοκόμα στην Ισπανία και τον θάνατο ενός Λιβεριανού στο Τέξας, την παγκόσμια ανησυχία ήρθε να γιγαντώσει η είδηση πως ίσως να έχει εντοπιστεί κρούσμα Έμπολα και στην ΠΓΔΜ.

Αλλά τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων δείχνουν ότι οι πιθανότητες ο Βρετανός που πέθανε χθες στα Σκόπια να είχε προσβληθεί από Έμπολα είναι μικρές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

“Η πιθανότητα να είχε Έμπολα είναι μικρή, αλλά πρέπει να περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων”, δήλωσε η δρ. Γιοβάνκα Κοστόφσκα της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου της ΠΓΔΜ.
Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά στη χώρα, αλλά το ξενοδοχείο όπου διέμεινε ο Βρετανός παραμένει σφραγισμένο. Δείγματα έχουν σταλεί στη Φρανκφούρτη για εξετάσεις.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε