Ελλάδα

ΕΕΤΑΑ – ΕΣΠΑ Παιδικοί σταθμοί 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικοί σταθμοί 2017 - Τι πρέπει να γνωρίζετε. Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και συγκεκριμένα εντός του Μαΐου, αρχίζει φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης για δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν, όπως ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Η δράση αφορά στην παροχή «αξίας τοποθέτησης» (voucher) σε δικαιούχους για δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών – 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των παιδιών-εφήβων-ατόμων ΑΜΕΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ).

Η ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.

Οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

– Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

– Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), όπου μπορούν να διαβάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση.

Παράλληλα η ΕΕΤΑΑ απηύθυνε σήμερα πρόσκληση προς τους φορείς-δομές να δηλώσουν έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη δράση. Οι ανωτέρω μπορούν στην παρούσα φάση να δηλώσουν διαθέσιμες θέσεις μέχρι το 70% της δυναμικότητας των δομών τους για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μέχρι το 100% για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ. Σημειώνεται ότι τελικά κάθε δομή μπορεί να δεχτεί αριθμό ωφελουμένων με voucher ίσο με τον αριθμό θέσεων της συνολικής δυναμικότητάς της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου
«Δεν είναι αυτό το πόδι μου» ούρλιαζε σε κατάσταση σοκ ο 16χρονος που τραυματίστηκε από φορτηγό στον Μαραθώνα
«Καθόμουν στο πεζοδρόμιο και κανονικά το φορτηγό έπρεπε να είχε στρίψει. Δεν έστριψε, ήρθε ευθεία προς εμένα με πολύ ταχύτητα», περιγράφει ο 16χρονος μαθητής
Το σημείο του τροχαίου στη Λεωφόρο Μαραθώνος
«Πυρά» Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη - «Ποιόν εξυπηρετείτε;»
«Για ποιον λόγο κύριε Κασελάκη, μιλάτε για ενδεχόμενο συσχετισμό των ελαιών σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens με την Πυρόσφαιρα που στέρησε το οξυγόνο και κατέκαψε τα παιδιά μας;» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης 8