Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2016-17: «Ανοίγουν» σήμερα 4/7 οι αιτήσεις

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2016-17: «Ανοίγουν» σήμερα 4/7 οι αιτήσεις

Από σήμερα 04/07 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν σε δομές παιδικής φροντίδας – παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Από σήμερα 04/07 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) όσοι γονείς επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν σε δομές παιδικής φροντίδας – παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Και για την επόμενη σχολική χρονιά (2016-17) τα παιδιά που θα εγγραφούν στις δομές μέσω της συγχρηματοδοτούμενης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» υπολογίζονται σε περίπου 80.000.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα φέτος είναι πολλές και οι γονείς θα εχουν πλέον την ευελιξία να επιλέγουν μόνοι τους που θα φιλοξενηθούν την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα όσο αφορά την τοποθέτηση η ΕΕΤΑΑ θα πραγματοποιήσει τη μοριοδότηση των γονέων από την οποία προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι. Η ΕΕΤΑΑ θα διενεργήσει επίσης, μία διαδικασία σύζευξης για όσους ωφελούμενους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε συγκεκριμένη δομή. Κατόπιν, ενημερώνει κάθε ωφελούμενο εάν υπάρχει κενή θέση στη δομή/ες επιλογής του ή εάν δεν υπάρχει κενή θέση στη δομή/ες της επιλογής του και πρέπει να αναζητήσει ο ίδιος κάποια κενή θέση σε δομή. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή, της δεύτερης φάσης, η εγγραφή του παιδιού σε μία δομή δεν υπόκειται στον περιορισμό του 70% των προσφερόμενων θέσεων από τη δομή. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία σύζευξης δεν είναι δεσμευτική.

Η διαδικασία θα «ανοίξει» με την έκδοση πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ προς τους γονείς σήμερα σήμερα το πρωί. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων, θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων -που συνοπτικά αναφέρονται στο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης και την οικογενειακή τους κατάσταση- οι γονείς με τα περισσότερα μόρια. Τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα ανακοινωθούν την 1η Αυγούστου.

Το ανώτατο εισοδηματικό όριο έχει παραμείνει στα 27.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και στα 36.000 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες. Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της ανασχεδιασμένης δράσης είναι την ερχόμενη σχολική χρονιά να λάβουν το voucher όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, καθώς και όλα τα νοικοκυριά με άτομα με αναπηρία.

Το voucher δεν θα συνδέεται με συγκεκριμένη θέση στον σταθμό, αλλά ο γονέας θα έχει το δικαίωμα να αλλάξει δομή χωρίς να χάσει το voucher. Εν ολίγοις, όλοι οι ωφελούμενοι, είτε είχαν δηλώσει δομή είτε όχι, θα παίρνουν το voucher και θα αναζητούν από εκείνη τη στιγμή δομή φιλοξενίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε