Συμβαίνει τώρα:
Καραμπόλα 5 οχημάτων στην Αθηνών Κορίνθου
Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από… άλογο

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε ότι στην ελληνική αγορά δεν έχουν διακινηθεί μοσχαρίσια μπιφτέκια, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και της Βρετανίας.

Ο ΕΦΕΤ καθησυχάζει τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, που επιβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση: “Στις 15 Ιανουαρίου η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ πωλούσε κρέας αλόγου για βοδινό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο 50χρονος που είχε στείλει ακατάλληλη φωτογραφία σε 13χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Αρκαδία
Ο 50χρονος φέρεται να προσέγγισε την κοπέλα μέσω social media, να αντάλλαξαν μηνύματα και στη συνέχεια να προχώρησε σε βιντεοκλήση, κατά την οποία επέδειξε τα γεννητικά του όργανα
Χειροπέδες
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1