Ελλάδα

Εφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στη ΔΕΗ – Όλο το παρασκήνιο

Μια έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο της ίδιας της επιχείρησης όσο και ερωτήματα για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολυπληθές κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DG Comp) ξεκίνησε αιφνιδιαστικά έρευνα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ με σκοπό να συλλέξει στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τα ζητήματα τιμολόγησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιός έκανε την καταγγελία και υπάρχουν δυο σενάρια. Είτε ότι αυτή έγινε εκ των έσω, είτε από κάποιους που δεν βρίσκονται στην επιχείρηση. Πάντως ήδη έχουν κατασχεθεί στικάκια και έγγραφα και ο έλεγχος γίνεται σε βάθος.

Σημειώνεται πάντως ότι η αιφνιδιαστική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα της διαμόρφωσης των τιμών στην αγορά ενέργειας εξελίσσεται στη σκιά δημόσιων καταγγελιών περί χειραγώγησης της αγοράς που έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.

Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης στην οποία αναφέρει:

«Από τη 14/2/2017 κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί έλεγχο στη ΔΕΗ σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής.
Η Διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους.
Άλλωστε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αυστηρά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των νόμων και των κωδίκων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε η 16χρονη στο Γκάζι - Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία
Αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού - Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ ούτε από το νοσοκομείο
Γκάζι
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα