Ελλάδα

Έφυγε από την ζωή ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης!

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης. Για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως με 19 παιδιά, που είχε τιμηθεί το 2008 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και συλλυπήθηκε έναν από τους γιούς του θανόντος.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα. Η αγαπημένη του Βασιλική πέθανε τον Ιούλιο του 2014.

Απέκτησε τα 10 κορίτσια και τα 9 αγόρια του – τα 16 βρίσκονται στη ζωή – από το 1958 έως το 1982. Είδε 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης, με καταγωγή από τη Μύκονο, ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του άνοιξε, τη δεκαετία του ’90, εταιρία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και κατείχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι