Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια – Στο στόχαστρο καταληψίες και πρυτανικές αρχές

Στο “στόχαστρο” κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μπαίνουν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών για την αποτροπή τους.

Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, κατά της θεσμοθέτησης των μη κρατικών ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος.

Η προκαταρκτική εξέταση στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διερεύνηση διάπραξης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, ο οποίος αναλαμβάνει τη διενέργεια της έρευνας, θα αναζητήσει ευθύνες τόσο εκείνων που συμμετείχαν στις καταλήψεις όσο και άλλων προσώπων. Γι΄ αυτό, θα διερευνηθεί και τι ενέργειες έγιναν εκ μέρους των αρμόδιων πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς και σε ποιες ενέργειες προχώρησαν μετά τις καταλήψεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα άμεσα θα αρχίσουν οι καταθέσεις με τον εισαγγελέα να καλεί ως μάρτυρες και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6