Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Καθόλου καλή ιδέα να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 14 Δεκεμβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Stop στις σκέψεις να ανοίξουν τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) στις 14 Δεκεμβρίου βάζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα» τόνισε και σημείωσε ότι όπως πάνε τα πράγματα, αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα δούμε μετά τις γιορτές.

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (08.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε επίσης ότι για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα «πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει. Δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο». Και προειδοποίησε ότι «θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού».

Click4more Lockdown για 2 μήνες ακόμα; Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Παρέπεμψε δε το άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά… να το δούμε».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται» σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Έκανε επίσης έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε, αν θυμάμαι καλά, 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν και οι λατρευτικοί χώροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας διαψεύδει πως είχε μεταφερθεί υπό άκρα μυστικότητα πριν από ένα μήνα
Δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο τραγουδιστής παρουσίασε πόνους στην καρδιά, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με κάποιο όχημα στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να δοθούν τα δικά του στοιχεία
Γιώργος Μαζωνάκης,Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ
«Κάναμε τραμπάλα με τον γιο και την κόρη μου και ξαφνικά έπεσε το δέντρο» λέει η μητέρα για το ατύχημα σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά
«Έχει δοθεί εντολή για την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της πτώσης του δέντρου» τονίζει η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου
Δέντρο έπεσε και τραυμάτισε μητέρα και τον 17 μηνών γιο της σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά
Άδωνις Γεωργιάδης: Το ιατρείο στο Κολωνάκι λειτουργούσε εδώ και 15 χρόνια – Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις για «εναλλακτικές θεραπείες»
«Στο τέλος της ημέρας πρέπει και ο καθένας μας να προστατεύσει τον εαυτό του από τις επικίνδυνες ανοησίες, το Κράτος δεν μπορεί να είναι παντού»
Αδωνις Γεωργιαδης 40